Enerjik Okullar

enerjik okullar mitsubishi vakfi meslek lisesi öğrenci
enerjik okullar mitsubishi vakfi meslek lisesi öğrenci

Enerjik Okullar Projesi ile meslek lisesi öğrencilerinin sürdürülebilirlik ve enerji konularındaki farkındalıklarının artırılması, çevrelerinde gördükleri problemlere kendi çözümlerini üretmeleri amaçlanmaktadır. Mitsubishi Corporation, Çalık Enerji ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) tarafından yürütülen proje kapsamında, “sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, enerji ve teknoloji” başlıklarında bilgilendirici seminerler ve çözümler atölyeleri düzenleniyor.

Programın ilk günü alanında uzman isimlerle gerçekleştirilen seminerler ile gençlerin bahsedilen başlıklarda farkındalıklarının artması hedefleniyor. İlk gün yapılan saha ziyaretleriyle katılımcılar üniversitelerin kampüslerini ziyaret edip ilgili bölümler hakkında bilgi alma ve yapılan çalışmaları gözlemleme fırsatını buluyorlar.

Programın ikinci günü, seminer katılımcıları arasından seçilen öğrenci ve öğretmenlerle sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, enerji ve teknoloji alanlarında çözümler atölyeleri gerçekleştiriliyor. Odak alanları doğrultusunda belirlenen sorunlara öğretmenler ve öğrenciler kendi çözümlerini üretiyorlar. Gençler, çevrelerinde gördükleri problemlere çözüm odaklı yaklaşarak farklı bakış açısına sahip katılımcılarla fikir alışverişi yaparak çözüm için harekete geçme konusunda tecrübe kazanıyorlar.

Seminerler, kayıt altına alınarak eğitim modülleri olarak dijital platformlara açılacak, bu sayede daha fazla öğrenciye ulaşılması da sağlanacaktır.

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi
Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı'nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel, sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini amaçlamaktadır. Proje kapsamında, iklim krizi, enerji, su ve toplumsal cinsiyet eşitliği temalarında çevrimiçi platformlarda 5 panel gerçekleştirilmiştir. Paneller ile aynı temalarda İstanbul, Eskişehir ve Ankara şehirlerinde 5 çözümler atölyesi düzenlenmiştir.

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi

Amaçlar için İletişim

Amaçlar için İletişim Afiş
Amaçlar için İletişim Afiş

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği tarafından Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu desteği ile hayata geçirilen Amaçlar için İletişim Projesi; gençler arasında bağımsız haberciliği teşvik etmeyi, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na dair farkındalığı arttırmayı amaçlamaktadır. Proje kapsamında gençler, iletişim alanında çevrimiçi eğitim almalarının yanı sıra, sürdürülebilir kalkınma odağında çalışan STK, bağımsız medya organlarından gelen uzmanların hikayelerini dinleme fırsatı bulmaktadırlar. Atölye çalışmalarıyla okudukları ve yazdıkları haber içeriklerini Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile ilişkilendirebilmektedirler. Programın bir parçası olarak, gençler; STK’lar ve bağımsız medya organlarına gönüllü olarak yazılı, görsel ve işitsel içerik desteği sunmaktadırlar.