Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi’ni Samsun’da gerçekleştirdik

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında Samsun’da Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi’ni düzenledik.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye olarak gerçekleştirdiğimiz Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında “Su Kullanımı ve Yönetimi”, “Enerji Verimliliği”, “Atık Yönetimi”, ve “Kentlerin İklime Uyumu ve Dirençlilik” başlıklarında yaratıcı ve yenilikçi çözümler ürettik.

Katılımcılar aynı zamanda; atölyemize katılan uzmanlarla beyin fırtınası yapma ve onların kariyer yolculuklarını dinleme fırsatını yakaladılar.

Atölye sonunda harika fikirlerin ortaya çıktığına şahit olduk. Tüm katılımcılara katkıları için çok teşekkür ederiz.

Önümüzdeki etkinliklerde görüşmek dileğiyle…

Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi 17 Mayıs’ta Samsun’da! 

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos tarafından, Poul Due Jensen Vakfı'nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri projesi sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel ve sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini amaçlıyor.

Çözümler Atölyesi’nde “Su Kullanımı ve Yönetimi”, “Enerji Verimliliği”, “Atık Yönetimi”, “Kentlerin İklime Uyumu ve Dirençlilik” ve “İklim Değişikliğinin Kadınlar ve Kız Çocukları Üzerindeki Etkileri” başlıklarında yaratıcı ve yenilikçi çözümler üreteceğiz.

Katılımcılar aynı zamanda; atölyemize katılan uzmanlarla beyin fırtınası yapma, onların geri bildirimlerini alma ve kariyer yolculuklarını dinleme fırsatını yakalayacaklar.

Mühendislik fakültesi öğrencisi, yeni mezun veya çalışan; çevresel ve toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm üretmek isteyen 18-30 yaş arasındaki herkese atölyemiz açıktır.

Atölye günü ve saati: 17 Mayıs 2023, Çarşamba | 14:00 – 18:00

Atölye yeri: Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi

Adres: Cumhuriyet, 37. Sk. No:5, 55200 Atakum/Samsun

Son Kayıt Tarihi: 16 Mayıs 2023, Salı 17:00

Samsun Çözümler Atölyesi, ORKASİFED‘in bölgesel işbirliğiyle gerçekleştirilmektedir. Kendilerine destekleri için teşekkür ederiz.

Kayıt olmak için tıklayınız.

Atölye katılımcılarına sertifikaları e-posta ile iletilecektir.

Sürdürülebilirlik için Mühendislik Eğitimi 9 Mayıs’ta!

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos tarafından Poul Due Jensen Vakfı desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri projesi, 2023 yılına geniş katılımlı çevrimiçi eğitimle başlıyor.

Sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel ve sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini sağlamayı amaçlayan Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri projesinin bu ilk eğitiminde projemizin detaylarını da sizlerle paylaşacağız. 

9 Mayıs 2023 Salı günü 14:30 – 15:30 saatleri arasında çevrimiçi gerçekleştireceğimiz Sürdürülebilirlik için Mühendislik eğitimine hepinizi bekliyoruz.

Eğitim içeriği:
– Bugün Neden Sürdürülebilirliği Konuşuyoruz?
– Sürdürülebilirlik için Mühendislik Neden Önemli?
– Geleneksel ve Sürdürülebilir Mühendislik Arasındaki Farklar Nelerdir?
– Türkiye’de Sanayi Politikalarındaki Dönüşüm
– Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Mühendislik
– Dünyadan ve Türkiye’den İyi Uygulama Örnekleri

Kayıt olmak için tıklayınız.

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri ikinci yılında yoluna devam ediyor

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos’un sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmek amacıyla yürüttüğü “Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri” projesiyle genç mühendisler, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında çözümün birer parçası olmak için bir araya geliyorlar.

Türkiye’de sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) ve Grundfos’un; Poul Due Jensen Vakfı desteğiyle yürüttüğü Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri projesi, 2. yılında 1.000 gence ulaşmayı hedefliyor.

Sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel ve sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini sağlamayı amaçlayan projeye 18 – 30 yaş arası mühendislik ve mimarlık fakültesi öğrencileri veya yeni mezunlar katılabiliyor. Proje kapsamında iklim eylemi, enerji, su, sürdürülebilir şehirler, insana yakışır iş ve toplumsal cinsiyet temalarında atölyeler gerçekleştiriliyor. Samsun, Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Van ve Gaziantep’te gerçekleşecek atölyelerde katılımcılar; çevrelerinde gördükleri ve yaşadıkları sorunlara çözüm odaklı yaklaşarak ekip halinde çalışma fırsatını bulacak ve sorunlara etkisi yüksek çözümler üretecekler.

Genç mühendisler; çözümlere yönelik iyileştirme alanlarını, gelecek trendlerini ve kariyer yolculuklarını atölyelere katılan Grundfos uzmanlarından dinleyecek; uygulanabilir çözümlerin ortaya çıkmasında uzmanların bilgi ve deneyimlerinden faydalanabilecekler.

Projeye dair detayları takip etmek için bu linkten Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Kadın ve İklim Çözümler Atölyesi

Devridaim ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel, kadın ve afetler konusu odağında Çözümler Atölyesi’nde buluşuyor.

Kadın ve İklim Çözümler Atölyesi; kadınların iklim değişikliklerinin ve afetlerin etkileri karşısında yaşadıkları zorlukları ve mücadeledeki rollerini ele alarak daha eşit bir dünya yaratmak için çözümler bulmayı amaçlamaktadır. Katılımcıların yaşadıkları veya çevrelerinde gördükleri sorunlara nasıl çözüm üretebileceklerini atölye çalışmasıyla deneyimlemeleri ve harekete geçmeleri sağlanacaktır.

Çevresel ve toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunları kendine dert edinen herkesi atölyemize bekliyoruz.

Atölyeye kayıt olmak için tıklayınız.

Kurum içi eğitim ve etkinliklerimiz devam ediyor

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği olarak kurum içi eğitim, atölye ve etkinliklerimizi farklı kurumlarda uygulamaya devam ediyoruz.

Baymak çalışanları ile Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Merkezi’nde bir araya geldik. Üretim alanında enerji verimliliği, atık yönetimi ve ürün yaşam döngüsü odak alanlarında Çözümler Atölyesi düzenledik. Dernek Başkanımız Emrah Kurum’un sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları sunumunun ardından sorunlar üzerinde tartışarak çözüm önerilerini ortaya koyan katılımcılar gün sonunda sunumlarını gerçekleştirdiler.

Dernek Genel Sekreterimiz Doğa Tamer, Goethe Enstitüsü’ne yönelik hazırladığı “Sürdürülebilir Satın Alma” başlıklı sunumuyla atık yönetimi, enerji ve gıda konularında enstitüde yapılabilecek iyileştirmelere değinirken; sorumlu ve sürdürülebilir satın alma örneklerini de katılımcılara aktardı.
Sürdürülebilirliğin Önemi

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde bulunan gıda tarım özelinde çalışan şirket çalışanları ile İzmir’de bir araya geldik. Dernek Başkanımız Emrah Kurum, gıda-tarım alanında çalışan firmalar için sürdürülebilirliğin önemini, Türkiye’de ve dünyada bu alandaki iyi uygulama örneklerini paylaştı.

Dernek Başkanımız Emrah Kurum; Mert Teknik Sürdürülebilirlik Dönüşümü Projesi kapsamında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları eğitimini gerçekleştirdi. Sürdürülebilirlik ile ilgili temel kavramları, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı, Türkiye’den ve dünyadan iyi uygulama örneklerini katılımcılarla paylaşan Kurum, özel sektörün dönüşümü için çalışanların katılımcı rolüne de değindi.

Betül Mardin Seminerleri’ndeydik

Betül Mardin Seminerleri'nde Dernek Başkanımız Emrah Kurum konuşmacı olarak yer aldı.

Betül Mardin Seminerleri kapsamında her yıl önde gelen iletişimcileri ve profesyonelleri ağırlayan İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi bu yıl sürdürülebilirlik yaklaşımlarının iletişim sektöründeki yansımalarını tartışmaya açtı. Değişen Dünyada Sürdürülebilirlik İletişimi temasıyla düzenlenen seminerde Dernek Başkanımız Emrah Kurum da konuşmacı olarak yer aldı. Sivil toplum, iş dünyası ve özel sektörden pek çok değerli ismin bir araya geldiği seminerde Kurum; Sivil Toplum-Özel Sektör İşbirliği Nasıl Olmalı? başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Dernek Başkanımız Emrah Kurum’un konuşmasını dinlemek için:

Enerjik Okullar Projesi ile Amasya’daydık!

Enerjik Okullar projesinin açılışını Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkıları ve Amasya Üniversitesi ev sahipliğinde 22 - 23 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirdik, meslek lisesi öğrencileriyle dolu dolu iki gün geçirdik.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği, Mitsubishi Corporation ve Çalık Enerji iş birliğinde başlatılan proje; meslek lisesi öğrencilerinin sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve teknoloji konularında farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor.

300 öğrenciyle seminer ve atölyeler

Programın ilk günü, yaklaşık 300 meslek lisesi öğrencisinin katılımıyla sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, enerji ve teknoloji başlıklarında farkındalık artırma seminerleri gerçekleştirdik. Dernek Başkanımız Emrah Kurum, Sosyal İklim Derneği Başkanı Gaye Tuğrulöz, Çalık Enerji Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Topuz ve Minorpreneurs Kurucu Ortağı İlker Elal’ın konuşmalarının ardından, öğrencilerle Amasya Üniversitesi’nin mühendislik ve mimarlık fakültelerini gezdik.

İkinci gün, öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla Çözümler Atölyesi düzenledik. Atölyede, meslek lisesi öğrenci ve öğretmenleri sorunlara çözüm odaklı yaklaşma, beyin fırtınası yapma ve ekip halinde çalışma fırsatını buldular.

Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Amaç 15: Karasal Yaşam konuşulacak

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğü Sorunlara Çözümler Buluşması, Amaç 15: Karasal Yaşam odağında gerçekleşiyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları özelinde yapılan ilham verici çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini dinlemek, karşılıklı fikir ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlenen Sorunlara Çözümler Buluşması, 21 Eylül 2021 Salı günü 18.00 – 19:30 saatleri arasında yapılacak.

B-PREG Kurucu Ortağı & Döngü Kooperatifi Kurucu Ortağı Dr. Burcu Karaca Uğural, Doğa Koruma Merkezi Başkanı Dr. Uğur Zeydanlı, Anadolu Meraları Genel Koordinatörü Yasemin Kireç‘in konuşmacı olarak yer alacağı panelin moderatörlüğünü UNDP Türkiye İklim Değişikliği ve Çevre Portfolyo Yöneticisi Nuri Özbağdatlı yapacak.

Karasal Yaşam başlığı altında yapacağımız Sorunlara Çözümler Buluşmamızda sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Zoom üzerinden yapılacak etkinliğimize kayıt olmak için aşağıdaki linki tıklayınız. Kaydınızın ardından e-posta adresinize bir bağlantı linki gelecektir. Bu linke tıklayarak etkinliğe katılabilirsiniz.

Etkinliğimiz Youtube kanalımız üzerinden de canlı olarak yayınlanacaktır. Sorunlara Çözümler Buluşmalarımızı izlemek için;