23. Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Amaç 17: Amaçlar için Ortaklıklar başlığını ele aldık

UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğümüz Sorunlara Çözümler Buluşması’nı, Amaç 17: Amaçlar için Ortaklıklar başlığında düzenledik. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları özelinde yapılan ilham verici çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini dinlemek, karşılıklı fikir ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlenen Sorunlara Çözümler Buluşması, 21 Aralık 2021 Salı günü gerçekleşti.

Etkinliğimiz, Zorlu Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Genel Müdürü Aslı Alemdaroğlu ve Zorlu Holding Kurumsal İletişim Sorumlusu Selin Ekşioğlu‘nun konuşmaları ile başladı. Konuşmalarında geleceğimiz için birlikte hareket etmenin ve iş birlikleri kurmanın önemine vurgu yaptılar. UNDP Türkiye Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Portföy İletişim Danışmanı Deniz Şilliler Tapan moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmak için kamu, özel sektör, sivil toplum inisiyatifleri arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yapıldı.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmada işbirliklerinin önemi

TÜRKONFED Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Arslan ile küresel amaçlara ulaşmada özel sektörün rolünü, iş birliklerinin önemini, KOBİ’lerin güçlenmesini ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları odağındaki çalışmalarını konuştuk. Arslan: “En nihayetinde, sürdürülebilir kalkınma bütün kurumların bir yerde yatırımlarını, girişimlerini, çıkarlarını örtüştürmekle mümkün.”

Good4Trust Kurucusu ve Kışkırtıcısı Dr. Uygar Özesmi ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmada iş birliklerinin önemini, türetici kavramını, iyiliği ve kadın üreticilerin rolünü konuştuk. Özesmi: “İş birliğinin altında yatan şey iyilik. İyiliği sürekli tekrarlandığın, sana nasıl davranılmasını istiyorsan karşındakilere öyle davrandığın zaman güven ortaya çıkıyor. Güven ve şeffaflık ortaya çıktığında da iş birlikleri çok kolay oluyor.”

EBRD Sivil Toplum İlişkileri ve Özel Sektör Ortaklıkları Yönetici Mısra Özkuş ile iş birliklerinin önemini, sivil toplum ve özel sektör ile olan çalışmalarını, uyguladıkları fon kriterlerini ele aldık. Özkuş: “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının en önemli aktörü özel sektör. En zor dönüşecek ve mutlaka dönüşmesi gereken aktör de o. Özel sektörün elini taşın altına koymasını istiyoruz. Kendi içlerindeki sürdürülebilir dönüşümü sağlamak için onlara bir el uzatıyoruz.”

Sorunlara Çözümler Buluşması ile iyi uygulama örneklerinin ortaya çıkarılması, iş birliklerinin kurulmasını sağlamak için çalışıyoruz. 2022 yılında da Amaçlar için Ortaklıklar için bir araya gelmeye devam edeceğiz!

23. Sorunlara Çözümler Buluşması’nı izlemek için;

Tavsiye Edilen Yazılar