Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi’ni Samsun’da gerçekleştirdik

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında Samsun’da Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi’ni düzenledik.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye olarak gerçekleştirdiğimiz Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında “Su Kullanımı ve Yönetimi”, “Enerji Verimliliği”, “Atık Yönetimi”, ve “Kentlerin İklime Uyumu ve Dirençlilik” başlıklarında yaratıcı ve yenilikçi çözümler ürettik.

Katılımcılar aynı zamanda; atölyemize katılan uzmanlarla beyin fırtınası yapma ve onların kariyer yolculuklarını dinleme fırsatını yakaladılar.

Atölye sonunda harika fikirlerin ortaya çıktığına şahit olduk. Tüm katılımcılara katkıları için çok teşekkür ederiz.

Önümüzdeki etkinliklerde görüşmek dileğiyle…

Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi 17 Mayıs’ta Samsun’da! 

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos tarafından, Poul Due Jensen Vakfı'nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri projesi sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel ve sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini amaçlıyor.

Çözümler Atölyesi’nde “Su Kullanımı ve Yönetimi”, “Enerji Verimliliği”, “Atık Yönetimi”, “Kentlerin İklime Uyumu ve Dirençlilik” ve “İklim Değişikliğinin Kadınlar ve Kız Çocukları Üzerindeki Etkileri” başlıklarında yaratıcı ve yenilikçi çözümler üreteceğiz.

Katılımcılar aynı zamanda; atölyemize katılan uzmanlarla beyin fırtınası yapma, onların geri bildirimlerini alma ve kariyer yolculuklarını dinleme fırsatını yakalayacaklar.

Mühendislik fakültesi öğrencisi, yeni mezun veya çalışan; çevresel ve toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm üretmek isteyen 18-30 yaş arasındaki herkese atölyemiz açıktır.

Atölye günü ve saati: 17 Mayıs 2023, Çarşamba | 14:00 – 18:00

Atölye yeri: Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi

Adres: Cumhuriyet, 37. Sk. No:5, 55200 Atakum/Samsun

Son Kayıt Tarihi: 16 Mayıs 2023, Salı 17:00

Samsun Çözümler Atölyesi, ORKASİFED‘in bölgesel işbirliğiyle gerçekleştirilmektedir. Kendilerine destekleri için teşekkür ederiz.

Kayıt olmak için tıklayınız.

Atölye katılımcılarına sertifikaları e-posta ile iletilecektir.

Sürdürülebilirlik için Mühendislik Eğitimi 9 Mayıs’ta!

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos tarafından Poul Due Jensen Vakfı desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri projesi, 2023 yılına geniş katılımlı çevrimiçi eğitimle başlıyor.

Sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel ve sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini sağlamayı amaçlayan Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri projesinin bu ilk eğitiminde projemizin detaylarını da sizlerle paylaşacağız. 

9 Mayıs 2023 Salı günü 14:30 – 15:30 saatleri arasında çevrimiçi gerçekleştireceğimiz Sürdürülebilirlik için Mühendislik eğitimine hepinizi bekliyoruz.

Eğitim içeriği:
– Bugün Neden Sürdürülebilirliği Konuşuyoruz?
– Sürdürülebilirlik için Mühendislik Neden Önemli?
– Geleneksel ve Sürdürülebilir Mühendislik Arasındaki Farklar Nelerdir?
– Türkiye’de Sanayi Politikalarındaki Dönüşüm
– Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Mühendislik
– Dünyadan ve Türkiye’den İyi Uygulama Örnekleri

Kayıt olmak için tıklayınız.

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri ikinci yılında yoluna devam ediyor

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos’un sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmek amacıyla yürüttüğü “Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri” projesiyle genç mühendisler, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında çözümün birer parçası olmak için bir araya geliyorlar.

Türkiye’de sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) ve Grundfos’un; Poul Due Jensen Vakfı desteğiyle yürüttüğü Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri projesi, 2. yılında 1.000 gence ulaşmayı hedefliyor.

Sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel ve sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini sağlamayı amaçlayan projeye 18 – 30 yaş arası mühendislik ve mimarlık fakültesi öğrencileri veya yeni mezunlar katılabiliyor. Proje kapsamında iklim eylemi, enerji, su, sürdürülebilir şehirler, insana yakışır iş ve toplumsal cinsiyet temalarında atölyeler gerçekleştiriliyor. Samsun, Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Van ve Gaziantep’te gerçekleşecek atölyelerde katılımcılar; çevrelerinde gördükleri ve yaşadıkları sorunlara çözüm odaklı yaklaşarak ekip halinde çalışma fırsatını bulacak ve sorunlara etkisi yüksek çözümler üretecekler.

Genç mühendisler; çözümlere yönelik iyileştirme alanlarını, gelecek trendlerini ve kariyer yolculuklarını atölyelere katılan Grundfos uzmanlarından dinleyecek; uygulanabilir çözümlerin ortaya çıkmasında uzmanların bilgi ve deneyimlerinden faydalanabilecekler.

Projeye dair detayları takip etmek için bu linkten Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.