Kadın ve İklim Atölyesi’nde yerinizi ayırtın

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında gerçekleştireceğimiz son Çözümler Atölyesi'nde yerinizi ayırtın!

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında gerçekleştireceğimiz son Çözümler Atölyesi’ne davetlisiniz. 27 Mayıs 2022 Cuma günü, Zemin İstanbul’da “Kadın ve İklim Atölyesi”nde birlikte olacağız. Atölyede gençler, kadınların iklim değişikliğinin etkileri karşısında karşılaştıkları zorlukları ve mücadeledeki rollerini ele alacaklar.

Çevresel ve toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunları kendine dert edinen 18-30 yaşları arasındaki herkesi atölyemize davet ediyoruz!

Atölye günü ve saati: 27 Mayıs 2022 Cuma | 14:00 – 18:00
Atölye yeri: Zemin İstanbul

Atölye katılımcılarına katılım belgesi verilmektedir.

Kayıt olmak için tıklayın!

Etkinlik Akışı:
14:00 – 14:30 Buluşma & Tanışma
14:30 – 15:15 Kadın ve İklim Sunumu
15:15 – 15:45 Sorunlar Atölyesi
15:45 – 16:00 Ara
16:00 – 16:30 Çözümler Atölyesi
16:30 – 17:00 Sunumlar
17:00 – 17:10 Ara
17:10 – 17:30 Soru & Cevap
17:30 – 17:50 Uzmanların Kariyer Adımları
17:50 – 18:00 Ölçme ve Değerlendirme & Kapanış

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi Hakkında
Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı’nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel, sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini amaçlıyor. Proje kapsamında, iklim krizi, enerji, su ve toplumsal cinsiyet eşitliği temalarında 6 panel, 5 Çözümler Atölyesi gerçekleştirilecek.

✨İlham Al, Çözüme Odaklan, Harekete Geç!

Sürdürülebilirliğin Lider Kadınları panelini gerçekleştirdik

25 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirdiğimiz “Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri” projemizin ilham veren sektörel buluşmalarının beşincisinde bizlere konuk olan Mühendis ve Mimar Kadınlar Derneği (MÜKAD) Başkanı Züheyla Özcan; İnşaat ve Çevre Mühendisi Dr. Duygu Erten ve GRUNDFOS Türkiye ve Orta Asya Bölge Satış Direktörü Meriç Atarson derece ilham verici tecrübe ve bilgilerini paylaştılar.

Önyargıların Üstesinden Gelmek Mümkün

Kadın Mühendislere bakış açılarının zamanla değişebileceğine inanan Mühendis ve Mimar Kadınlar Derneği Başkanı Züleyha Özcan (MÜKAD), kariyerinin başlangıcında yaşadığı zorluk ve önyargıların arasında ilham bularak hedeflerine ulaşmasını, iş hayatındaki ve farklı STK’lardaki tecrübelerini bizlerle paylaştı; “Bir takım öğrenilmiş ve öğretilmiş korkularımız olduğunu öğrendim. Başka girişimci kadınların yaşadıkları zorluklar, tecrübe ve bilgi paylaşımları bana çok yol gösterdi. Yalnız olmadığımı gördüm her şeyden önce. Hem yalnız değildim hem de herkes aynı yollardan geçiyordu. Birbirimize destek olmamız gerektiğini de orada gördüm.”

MÜKAD’ın kuruluş hikayesini ve amaçlarını da aktaran Özcan, kadınların azimle pek çok önyargının üstesinden çalışarak gelebileceklerini gösterdi.

“Bir hedefimiz var, bu öncelikle kız çocuklarını okutmak. Mühendislik okuyan kız çocuklarının yalnız olmadıklarını hisettirmek. Fırsat eşitliğini sağlamak, staj imkanı sunmak ve burs vermek amacıyla yola çıktık. Amacımız MÜKAD olarak daha çok sayıda kız öğrenciye ulaşmak, daha çok sayıda projeye imza atmak ve tabii toplumsal cinsiyet eşitliği algısını MÜKAD olarak daha fazla yaygınlaştırmak.”

Çözümlerimizle insanların yaşam kalitesini artırıyoruz

Bir yerlerden başlamanın veya en azından başlayanlara dahil olmanın değerli olduğunu belirten Grundfos Türkiye ve Orta Asya Bölge Satış Direktörü, kadınların sürdürülebilirlik alanında sağladığı verimi kendi tecrübelerini de örnek göstererek, Grundfos’a tekrar geri dönmesinin nedenlerinden ve görevinden bahsetti.

“Grundfos’ta enerji optimizasyonu daha net bir şekilde söylenecekse; enerjinin sistemlerde daha verimli kullanılmasıyla ilgili yenileme projelerinin, yöneticisi olarak geri döndüm.”

Grundfos’ta kendi pozisyonunda yer alan satış direktörleri içerisinde en genç kadın liderlerden biri olan Meriç Atar; “Grundfos’un vakıf firması olmasının altını çizen Atar, “Global gelirinin %90’a yakını vakfa ait. Bu vakıf gelirleri nereye gider? Ne yapar? Açıklayacak olursak; Vakıf gelirleri, firmanın sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusundaki sponsorluklarına ya da şirketin teknolojik yatırımlarına, AR-GE’sine sivil toplum örgütlerin yaptıkları yatırımlara, kampanyalarına, bağışlara gidiyor. Çünkü şirketin politikası dünyada su ve iklim sorunlarına çözüm sağlayacak teknolojilere, öncülük etmek ve insanların yaşam kalitesini artırmak.”

İklim değişikliğini durdurabiliriz

Erkek egemen ve erkek yoğun olan bir endüstride aktif mücadele veren Dr. Duygu Erten: “Ben kalbinde sivil-toplumcu olan ama aynı zamanda bir kadın girişimci, akademisyen ve birçok macerası olan bir kişiyim.”

“Yeşil Binalar” kavramını Türkiye’ye benimseten ve konuyla ilgili derneğin kurulmasını sağlayan iklim aktivisti Dr. Erten  tecrübelerini bizlerle paylaştı: “Vakıf ofisimiz kapandığında, babamın bütün ısrarlarına rağmen kendi şirketimi kurdum. Çünkü içimde, Türkiye’nin yeşil dönüşümüne katkıda bulunmak  için yeterince kurum olmadığı düşüncesi ve benim de bunu yapabileceğim hissi vardı. Fakat cesaretimi kırmak için herkes birleşti ve neredeyse hiç destekçim olmadan şirketimi kurdum. 13 senenin sonunda Türkiye’ye 13 adet global ödül getiren bir şirketim var.”

Dr. Erten sürdürülebilir bir dünya için yaklaşımlarını ve çabalarını şöyle aktardı: “Son derece pozitifim çünkü insanoğlu büyük bir refah dönemi geçirdi ve artık rahatlamış ve tamamen tüketici olmuştu. Halbuki bu insana çok yakışmayan bir şey. İnsan inovasyon odaklı ve biz ancak rahatsız oldukça  inovatif olabiliriz. Bu nedenle ben bu dönemi çok güzel kullandığıma inanıyorum ve yaşamımın bu döneminin de böyle bir krizle karşı karşıya kalmasına aslında içten içe seviniyorum.”

Özellikle gençlere ve öğrencilere yönelik konuşan Dr. Erten, sürdürülebilirliğin daha fazla ses getirmesi açısından, bu alana yönelik oluşturdukları ders ve bölümlerin seçilmesinin ilerisi için ne kadar büyük bir yatırım olacağını anlattı.

“Öğrencilerin şu bağlantıyı çok iyi anlamaları gerek; enerji verimliliği arttıkça, fosil yakıtlardan uzaklaştıkça, gömülü enerji konusuna el attıkça iklim değişikliğini durdurabiliriz.”

Yazıda emeği geçen Veibe Maksuti’ye çok teşekkür ederiz.

Yerel Yönetimlerin İklim Değişikliğine Uyumu Atölyesi’ne davetlisiniz

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında düzenlediğimiz Yerel Yönetimlerin İklim Değişikliğine Uyumu Atölyesi'ne davetlisiniz!

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz Çözümler Atölyelerimize devam ediyoruz. Gelecek atölyemiz, 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü,  Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Sosyal Kuluçka Merkezi’nde gerçekleşecek. “Yerel Yönetimlerin İklim Değişikliğine Uyumu Atölyesi”nde genç mühendisler, iklim değişikliğine uyum konusunda yerel yönetimlerin getirebilecekleri çözümleri ele alacaklar.

Mühendislik fakültesi öğrencisi veya yeni mezun, toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm üretmek isteyen 18-30 yaşları arasındaki herkesi atölyemize davet ediyoruz!

👉🏼Atölye günü ve saati: 16 Mayıs 2022 Pazartesi | 14:30 – 18:30

📍Atölye yeri: Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Sosyal Kuluçka Merkezi

Atölyeye kayıt olmak için tıklayınız.

Atölye katılımcılarına katılım belgesi verilmektedir.

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi Hakkında

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı‘nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel, sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini amaçlıyor. Proje kapsamında, iklim krizi, enerji, su ve toplumsal cinsiyet eşitliği temalarında 6 panel, 5 Çözümler Atölyesi gerçekleştirilecek.

Şehirlerde Su Yönetimi Atölyesi’ne davetlisiniz

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında düzenlediğimiz Şehirlerde Su Yönetimi Atölyesi'ne davetlisiniz!

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz Çözümler Atölyelerimize devam ediyoruz. Üçüncü atölyemiz, 13 Mayıs 2022 Cuma günü Mimarlar Derneği 1927, Ankara’da su temasında gerçekleşecek. “Şehirlerde Su Yönetimi Atölyesi”nde genç mühendisler, şehirlerde suyun etkin ve verimli kullanımını sağlamak için kendi çözümlerini üretecekler. 

Mühendislik fakültesi öğrencisi veya yeni mezun, toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm üretmek isteyen 18-30 yaşları arasındaki herkesi atölyemize davet ediyoruz!

👉🏼Atölye günü ve saati: 13 Mayıs 2022 Cuma | 14:00 – 18:00

📍Atölye yeri: Mimarlar Derneği 1927

Atölyeye kayıt olmak için tıklayınız.

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi Hakkında

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı‘nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel, sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini amaçlıyor. Proje kapsamında, iklim krizi, enerji, su ve toplumsal cinsiyet eşitliği temalarında 6 panel, 5 Çözümler Atölyesi gerçekleştirilecek.

Atölye katılımcılarına katılım belgesi verilmektedir.

Sürdürülebilirliğin Lider Kadınları paneline davetlisiniz

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı'nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında İlham Veren Sektörel Buluşmalar Sürdürülebilirliğin Lider Kadınları paneli ile devam ediyor.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grunfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı‘nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında İlham Veren Sektörel Buluşmalar sürüyor. 25 Nisan Pazartesi günü Sürdürülebilirliğin Lider Kadınları panelinde ilham veren kadın liderlerin hikayelerini, yaptıkları çalışmaları ve kadınların iş dünyasında güçlenmesi için atılması gereken adımları konuşacağız.
 
Mühendis ve Mimar Kadınlar Derneği Başkanı Züleyha Özcan, Akademisyen, İklim Aktivisti Dr. Duygu Erten, Grundfos Türkiye ve Orta Asya Bölge Satış Direktörü Meriç Atar‘ın konuşmacı olarak yer alacağı panelin moderatörlüğünü SADE Başkanı Emrah Kurum gerçekleştirecek.
 
Sürdürülebilirliğin Lider Kadınları paneli, 25 Nisan Pazartesi günü saat 18:00‘da Sürdürülebilirlik Adımları Derneği YouTube kanalında gerçekleşecek.
 
Toplumsal sorunların farkında ve sorunlara çözüm üretmek isteyen herkesi panellerimize bekliyoruz!
 
Görüşmek dileğiyle…

Suyun Üretimdeki Yeri ve Önemi paneline davetlisiniz

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı'nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında İlham Veren Sektörel Buluşmalar sürüyor.

15 Nisan Cuma günü Suyun Üretimdeki Yeri ve Önemi panelinde makro ölçekte su kullanımını, su ile sanayi ilişkisini ve iyi uygulama örneklerini konuşacağız. PepsiCo Manisa Fabrika EHS (Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği) Müdürü Damla Korkmaz, Boyner Grup Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Müdürü Mehmet Talip Kilitçioğlu, Grundfos Türkiye ve Orta Asya Endüstri Segment Satış Direktörü Ozan Demir‘in konuşmacı olarak yer alacağı panelin moderatörülüğünü SADE Başkanı Emrah Kurum gerçekleştirecek.

Sanayide ve Ticari Binalarda Enerji Tüketimi paneli, 15 Nisan 2022 Cuma günü saat 18:00’da Sürdürülebilirlik Adımları Derneği YouTube kanalında gerçekleşecek.  

Toplumsal sorunların farkında ve sorunlara çözüm üretmek isteyen herkesi panellerimize bekliyoruz!

Görüşmek dileğiyle…

İTÜ SEG 2022’de Kampüslerde Enerji Verimliliği Atölyesi düzenliyoruz

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında düzenlediğimiz Kampüslerde Enerji Verimliliği Atölyesi'ne davetlisiniz!

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz Çözümler Atölyelerimize devam ediyoruz. İkinci atölyemizi, İTÜ Sürdürülebilir Ekosistem Günleri (SEG) çatısı altında enerji temasında gerçekleştireceğiz. “Kampüslerde Enerji Verimliliği Atölyesi”nde genç mühendisler, üniversite kampüslerinde enerjinin etkin ve verimli kullanımı için kendi çözümlerini üretecekler. 

Mühendislik fakültesi öğrencisi veya yeni mezun, toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm üretmek isteyen 18-30 yaşları arasındaki herkesi atölyemize davet ediyoruz!

Atölye günü ve saati: 17 Nisan 2022 Pazar | 14:30 – 18:30

Atölye yeri: İTÜ İnşaat Fakültesi

Atölye katılımcılarına katılım belgesi verilmektedir. 

Kayıt olmak için tıklayınız.

SEG Hakkında

Türkiye çapında alanında uzman konuşmacıların ağırlandığı, İTÜ Çevre Mühendisliği Kulübü üyesi öğrenciler tarafından hazırlanan bir organizasyondur. 2009 yılından bu yana düzenlenmekte olup İTÜ’nin ilk karbon nötr kongresidir. Katılımcılara iki gün boyunca sabah ve akşam oturumları olmak üzere seminer verilmekte, son gün workshoplar gerçekleştirilmektedir.

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi Hakkında

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı’nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel, sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini amaçlıyor. Proje kapsamında, iklim krizi, enerji, su ve toplumsal cinsiyet eşitliği temalarında 6 panel, 5 Çözümler Atölyesi gerçekleştirilecek.

 

İlham Veren Sektörel Buluşmalar Sanayide ve Ticari Binalarda Enerji Tüketimi Paneli ile devam ediyor

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı'nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında İlham Veren Sektörel Buluşmalar sürüyor.

11 Nisan Pazartesi günü Sanayide ve Ticari Binalarda Enerji Tüketimi panelinde birbirinden değerli konukları ağırlayacağız. TWRE Turkish Women in Renewables & Energy Kurucu Başkanı Sedef Budak, TRAngels Kurucu Ortağı Lider Melek Yatırımcı Hüseyin Karayağız ve Makina Yüksek Mühendisi Grundfos Türkiye Bina Hizmetleri Segment Satış Müdürü Murat Emir‘in konuşmacı olarak yer alacağı panelin moderatörlüğünü SADE Başkanı Emrah Kurum gerçekleştirecek. Türkiye’de farklı sektörlerdeki enerji kullanımını, yapılabilecek iyileştirmeleri ve iyi uygulama örneklerini ele alacağız.

Sanayide ve Ticari Binalarda Enerji Tüketimi paneli, 11 Nisan 2022 Pazartesi günü saat 18:00’da Sürdürülebilirlik Adımları Derneği YouTube kanalında gerçekleşecek. Bir sonraki panelimizde “Suyun Üretimdeki Yeri ve Önemi” konusunu ele alacağız.

Toplumsal sorunların farkında ve sorunlara çözüm üretmek isteyen herkesi panellerimize bekliyoruz!

Görüşmek dileğiyle…

İş Dünyasının İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyumu paneline davetlisiniz

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi İlham Veren Sektörel Buluşmalar'ı İş Dünyasının İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyumu paneli ile devam ediyor.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı’nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamındaki “İlham Veren Sektörel Buluşmalar” başlıyor. İkinci panelimiz, 1 Nisan 2022 Cuma günü “İş Dünyasının İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyumu” paneli ile gerçekleşecek.

Deloitte Türkiye Sürdürülebilirlik Hizmetleri Kıdemli Müdürü Mine İzmirli, Abdi İbrahim Kamu İlişkileri ve Kurumsal İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül, GTE Yönetici Ortağı Dr. Emrah Alkaya panelde konuşmacı olarak yer alacak.

İş Dünyasının İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyumu paneli, 1 Nisan 2022 Cuma günü saat 19:00’da Sürdürülebilirlik Adımları Derneği YouTube kanalında gerçekleşecek. Bir sonraki panelimizde “Sanayide ve Ticari Binalarda Enerji Tüketimi” başlığını ele alacağız.

Toplumsal sorunların farkında ve sorunlara çözüm üretmek isteyen herkesi panellerimize bekliyoruz!

Görüşmek dileğiyle…

Suyun Etkin ve Verimli Kullanımı paneline davetlisiniz

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi İlham Veren Sektörel Buluşmalar'ın ilki Suyun Etkin ve Verimli paneli ile buluşuyoruz.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos (Poul Due Jensen) Vakfı’nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamındaki “İlham Veren Sektörel Buluşmalar” başlıyor. Buluşmaların ilki, 28 Mart 2022 Pazartesi günü “Suyun Etkin ve Verimli Kullanımı” paneli ile gerçekleşecek. Ökotek Çevre Teknolojisi ve Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şebnem Aybige Barlas, Metsims Sürdürülebilirlik Müdürü Orhan Atacan ve Grundfos Türkiye Su Hizmetleri Segment Satış Müdürü Zafer Temizkan panelde konuşmacı olarak yer alacak.

Suyun Etkin ve Verimli Kullanımı paneli, 28 Mart 2022 Pazartesi günü saat 19:00‘da Sürdürülebilirlik Adımları Derneği YouTube kanalında gerçekleşecek.

Toplumsal sorunların farkında ve sorunlara çözüm üretmek isteyen herkesi panellerimize bekliyoruz!