Amaçlar için İletişim projesinin kapanış etkinliğinde bir araya geldik

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği olarak gençler arasında bağımsız haberciliği teşvik etmek ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na dair farkındalığı artırmak için hayata geçirdiğimiz Amaçlar için İletişim projemizin kapanışını yapmak üzere 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde özel bir gece düzenledik. Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz etkinliğe özel sektör temsilcileri, eğitim katılımcıları, gazeteciler ve akademisyenler katıldı.

Hollanda İstanbul Başkonsolosu Arjen Uijterlinde ve Yönetim Kurulu Üyemiz Doğa Tamer’in açılış konuşmaları ile etkinliğimize başladık. Derneğimizin çalışmalarını ve proje çıktılarımızı değerli katılımcılarımızla paylaştık. Aktivist gazeteci-yazar Meral Tamer’in moderatörlüğünde, gazeteci Şelale Kadak ve UNDP Türkiye İletişim Bölüm Başkanı Faik Uyanık’ın katılımılarıyla sürdürülebilirlik ve iletişim konulu panelimizi gerçekleştirdik. Küresel Amaçlar için iletişimin önemini ve yeni medyayı konuklarımız ile ele aldık. Sivil toplumda genç çalışan sayısını nasıl artırabileceğimizi ve gençleri gönüllülüğe teşvik etmek için yapılması gerekenleri tartıştık.

Yeni yıla da merhaba dediğimiz bu özel gecede 2022’ye dair gezegenimiz ve insanlık için gerçekleşmesini istediğimiz dileklerimizi paylaştık. Hollanda İstanbul Başkonsolosu Arjen Uiterlinde: “Genç neslin sesi daha çok duyulsun ve dinlenilsin!”

Amaçlar için İletişim Projesi Nedir?

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği tarafından, Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu desteği ile gençler arasında bağımsız haberciliği teşvik etmek ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na dair farkındalığı artırmak için hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında eğitim ve gönüllülük programı yürütülmüştür. Toplamda 24 eğitim gerçekleştirilmiştir. Eğitim programına, Türkiye’nin yedi bölgesinden 91 genç katılmıştır. Gönüllülük programı kapsamında, 25 genç sivil toplum kuruluşları ve bağımsız medya organları ile eşleşmiştir. 3 ay boyunca kurumlara içerik üretimi, görsel ve video tasarımı, sosyal medya yönetimi desteğinde bulunmuşlardır. Eğitim programının ardından, eğitim içerikleri, sürdürülebilirlik ve iletişim ile ilgili öneriler el kitabında paylaşılmıştır. Eylül ve Kasım ayında Amaçlar için İletişim Sohbetleri gerçekleştirilmiştir. Sürdürülebilirlik ve iletişim ilişkisini alanında uzmanlarla ele alınan 10 canlı yayın yapılmıştır.

Amaçlar için İletişim Sohbetleri’ni buradan izleyebilirsiniz.

El kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Amaçlar için İletişim – Faik Uyanık, UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği olarak Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu desteğiyle gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında, Amaçlar için İletişim Sohbetleri kapanışını yapıyor.

Amaçlar için İletişim Sohbetleri’nin son konuğu UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık olacak.

Amaçlar için İletişim Sohbetleri’nin onuncusu 24 Kasım Çarşamba günü, 16:30‘da gerçekleşecek. UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık’ı ağırlayacağımız yayınımızda, sürdürülebilirlik iletişimini, iletişim kampanyalarını ve UNDP Türkiye’nin çalışmalarını konuşacağız.

24 Kasım Çarşamba, 16:30‘da herkesi Sürdürülebilirlik Adımları Derneği YouTube kanalına bekliyoruz.

Amaçlar için İletişim Sohbetleri Nedir?

Amaçlar için İletişim Sohbetleri, Hollanda Kraliyeti Başkonsolusluğu tarafından desteklenen Amaçlar için İletişim Projesi kapsamında gerçekleşiyor. İletişim ve sürdürülebilirlik alanında uzmanları ağırladığımız serimizde, medya ve iletişimin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmamızdaki rolü, bağımsız medya ve sürdürülebilirlik iletişimi üzerine konuklarımızla sohbet ediyoruz. Dernek Genel Sekreterimiz Doğa Tamer’in moderatörlüğünde gerçekleşen yayınlarda, konuklarımızın kendi hikayelerini dinleme fırsatı buluyor, “gelecek adına neden umutlu olmalıyız?” sorusuna birlikte yanıt arıyoruz.

Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Amaç 9: Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı konuşuldu

UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğümüz Sorunlara Çözümler Buluşması’nı, Amaç 9: Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı başlığında düzenledik. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları özelinde yapılan ilham verici çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini dinlemek, karşılıklı fikir ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlenen Sorunlara Çözümler Buluşması, 9 Kasım 2021 Salı günü gerçekleşti.

UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık moderatörlüğünde gerçekleşen panelde TÜSİAD SD² Program Koordinatörü Başak İlisulu, İTÜ ARI Teknokent Yönetici, İşbirlikleri ve Paydaş İlişkileri Uzmanı Gizem Takıl, Laska Teknoloji İş Geliştirme Uzmanı Aleyna Aydın, Vestel Beyaz Eşya Çamaşır Makinesi Fabrikalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Balcı konuşmacı olarak yer aldı.

Sanayi, üretim sırasında kullanılan enerji, su ve hammaddeler nedeniyle çevresel etkisi çok yüksek bir sektördür. Bu yüzden daha adil ve daha yeşil bir dünya için sanayi sektöründe yaşanacak dönüşüme çok ihtiyacımız var. Sanayi sektöründeki değişimi, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın olası etkilerini ve iyi uygulama örneklerini üç değerli konuğumuz ile ele aldık.

Dönüşüm için beraberlik

TÜSİAD SD² Program Koordinatörü Başak İlisulu, sanayi kuruluşlarının sürdürülebilirliğini sağlamak, daha verimli çalışmak ve işleyişlerini düzeltmek için ciddi bir dijital dönüşüme ihtiyaç olduğunu vurguladı. Dijital dönüşümün kurumun sadece içinde değil, beraber çalıştıkları ekosistemde gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizen İlisulu: “Şirketlerin dijital dönüşümü tam bir yolculuk olarak kurgulaması, dijital dönüşümü ‘dönüşüyoruz’ demek için değil, hedefleri tespit ederek bu yolculuğa çıkması çok önemli.”

İTÜ ARI Teknokent Yönetici, İşbirlikleri ve Paydaş İlişkileri Uzmanı Gizem Takıl, İTÜ ARI Teknokent içinde yer alan girişimlerin ilerleme sürecini, girişimcilere sağlanan imkanları ve İstanbul Sanayi Odası ile birlikte başlattıkları program kapsamında sürdürülebilirlik üzerine çalışan girişimlere olan desteklerini bizlerle paylaştı. Takıl: “Karbon ayak izi, insanın bireysel çabasının da etkisiyle olumluya döndürülebilecekse bunun devlet, sivil toplum kuruluşları ve bizler gibi özel kuruluşlar tarafından desteklenmesi çok kıymetli.”

İyileştirme çabaları ve sürdürülebilirliğe katkı

Laska Teknoloji İş Geliştirme Uzmanı Aleyna Aydın, otomotiv sektöründe önemli bir sorun olan atık lastik konusunda yaptıkları dönüşümle yarattıkları etkiyi şu sözlerle dile getirdi: “Yaptığımız dönüşümle elde ettiğimiz ürünlerle hem atık lastikleri çevresel bir sorun ve ekonomik bir kayıp olmaktan kurtarıyoruz hem de iki probleme çözüm getiriyoruz. İlki, kurumları ve bireyleri etkileyen atık lastik problemi. İkincisi, karbon siyahı üretiminde kullanılan fosil yakıt kaynaklı karbon emisyonları ve maliyet.”

Vestel Beyaz Eşya Çamaşır Makinesi Fabrikalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Balcı, konuşmasında fabrikalarındaki dönüşüme, su ve enerji tüketiminde yaptıkları iyileştirmelere, atık yönetimine, sürdürülebilirliğe katkı sağlayan ürün ve projelerine yer verdi. Balcı: “Bu kadar çok insanın çalıştığı, büyük miktarda ürün üreten, geniş alana yayılmış bir şirket olarak alabileceğimiz her türlü önlemin, yapabileceğimiz her türlü iyileştirme çalışmasının çok ciddi katkı sağlayacağını ve etki edebileceğini bilerek bu sorumluluk altında hareket ediyoruz.”

Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Amaç 9: Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı konuşulacak

sorunlara-cozumler-bulusmasinda-amac-9-sanayi-yenilikcilik-ve-altyapi-konusulacak

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğü Sorunlara Çözümler Buluşması, Amaç 9: Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı odağında gerçekleşiyor.


Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları özelinde yapılan ilham verici çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini dinlemek, karşılıklı fikir ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlenen Sorunlara Çözümler Buluşması, 9 Kasım 2021 Salı günü 18.00 – 19:30 saatleri arasında yapılacak.

TÜSİAD SD² Program Koordinatörü Başak İlisuluİTÜ ARI Teknokent Yönetici, İşbirlikleri ve Paydaş İlişkileri Uzmanı Gizem TakılLaska Teknoloji İş Geliştirme Uzmanı Aleyna AydınVestel Beyaz Eşya Çamaşır Makinesi Fabrikalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Balcı‘nın konuşmacı olarak yer alacağı panelin moderatörlüğünü UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık yapacak.

Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı başlığı altında yapacağımız Sorunlara Çözümler Buluşmamızda sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Zoom üzerinden yapılacak etkinliğimize kayıt olmak için aşağıdaki linki tıklayınız. Kaydınızın ardından e-posta adresinize bir bağlantı linki gelecektir. Bu linke tıklayarak etkinliğe katılabilirsiniz.

Etkinliğimiz Youtube kanalımız üzerinden de canlı olarak yayınlanacaktır. Sorunlara Çözümler Buluşmalarımızı izlemek için;

Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Eşitsizliklerin Azaltılması konuşulacak

Sorunlara Cozumler BUlusmasi Esitsizliklerin Azaltilmasi DC

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğü Sorunlara Çözümler Buluşması, Amaç 10: Eşitsizliklerin Azaltılması odağında gerçekleşiyor

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları özelinde yapılan ilham verici çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini dinlemek, karşılıklı fikir ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlenen Sorunlara Çözümler Buluşması, 3 Aralık Perşembe günü 18.00’da yapılacak.

Sosyal girişimcileri, sivil toplum kuruluşlarını, özel sektörü ve kamu kurumlarını bir araya getiren Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Amaç 10: Eşitsizliklerin Azaltılması odağında mekanların, hizmetlerin, ürünlerin ve teknolojinin nasıl erişilebilir olabileceği kurumların iyi uygulamaları çerçevesinde konuşulacak.

UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panelde P&G Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Kurumsal İletişim Kıdemli Müdürü Nesli Kılıçal, YGA Bilim Seferberliği Proje Lideri Duygu Gençoğlu, BlindLook Kurucu Ortağı Sadriye Görece ve Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Suat Yalnızoğlu konuşmacı olarak yer alacak.

Eşitsizliklerin Azaltılmasını konuşacağımız Sorunlara Çözümler Buluşmamızda sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Zoom üzerinden yapılacak etkinliğimize kayıt olmak için aşağıdaki linki tıklayınız. Kaydınızın ardından e-posta adresinize bir bağlantı linki gelecektir. Bu linke tıklayarak etkinliğe katılabilirsiniz.

Daha önce gerçekleştirilen Sorunlara Çözümler Buluşmalarımızı izlemek için;

Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Döngüsel Ekonomi konuşulacak

Sorunlara Cozumler BUlusmasi Dongusel Ekonomi DC

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğü Sorunlara Çözümler Buluşması, Amaç 12: Sorumlu Üretim ve Tüketim odağında gerçekleşiyor

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları özelinde yapılan ilham verici çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini dinlemek, karşılıklı fikir ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlenen Sorunlara Çözümler Buluşması, 27 Ekim Salı 18.00’da düzenlenecek.

Sosyal girişimcileri, sivil toplum kuruluşlarını, özel sektörü ve kamu kurumlarını bir araya getiren Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Amaç 12: Sorumlu Üretim ve Tüketim odağında Döngüsel Ekonomi farklı yönleriyle konuşulacak.

UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panelde Biolive CEO & Kurucu Ortağı Duygu Yılmaz, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Planlama Uzmanı Nalân Tepe Şençayır, Interface Türkiye & Afrika Ülke Müdürü Murat Güney ve SKD Türkiye Projeler Yöneticisi Münevver Bayhan konuşmacı olarak yer alacak.

Döngüsel Ekonomiyi konuşacağımız Sorunlara Çözümler Buluşmamızda sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Zoom üzerinden yapılacak etkinliğimize kayıt olmak için aşağıdaki linki tıklayınız. Kaydınızın ardından e-posta adresinize bir bağlantı linki gelecektir.

Daha önce gerçekleştirilen Sorunlara Çözümler Buluşmalarımızı izlemek için;

RB Türkiye ev sahipliğinde Sorunlara Çözümler Buluşmasını yaptık

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği, UNDP Türkiye çözüm ortaklığında 2018’den bu yana “Sorunlara Çözümler Buluşmalarını yapıyor. Sürdürülebilirlik alanında yaşanan gelişmeleri konuşmak, kurumlar arası iş birliklerini artırmak amacıyla hayata geçen “Sorunlara Çözümler Buluşmaları”, 19 Temmuz 2019 Cuma günü “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” odağında RB Türkiye ev sahipliğinde, çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlik, RB Türkiye Genel Müdürü Selim Akiş ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Başkanı Emrah Kurum’un açılış konuşmalarıyla başladı. Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Genel Sekreteri Doğa Tamer moderatörlüğünde gerçekleşen panele İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Sosyal Girişimci Doç. Dr. Itır Erhart, SPOD Psikolojik Danışman Görkem Aypar ve UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşmacılar, cinsiyet eşitliğine dair toplumsal değişimin nasıl sağlanacağı, Türkiye’deki durumu, iyi örnekleri, çözüm önerileri, konuyla ilgili şirket politikalarında ne gibi değişiklikler yapılabileceği, reklamlarda dilin ve cinsiyet rollerinin nasıl kullanıldığı ve nasıl değiştirilebileceği, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin gerçekleştirilmesi için iş dünyasına ne gibi görevler düştüğü konularında bilgi ve deneyimlerini aktardılar.