Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi’ni Samsun’da gerçekleştirdik

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında Samsun’da Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi’ni düzenledik.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye olarak gerçekleştirdiğimiz Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında “Su Kullanımı ve Yönetimi”, “Enerji Verimliliği”, “Atık Yönetimi”, ve “Kentlerin İklime Uyumu ve Dirençlilik” başlıklarında yaratıcı ve yenilikçi çözümler ürettik.

Katılımcılar aynı zamanda; atölyemize katılan uzmanlarla beyin fırtınası yapma ve onların kariyer yolculuklarını dinleme fırsatını yakaladılar.

Atölye sonunda harika fikirlerin ortaya çıktığına şahit olduk. Tüm katılımcılara katkıları için çok teşekkür ederiz.

Önümüzdeki etkinliklerde görüşmek dileğiyle…

Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi 17 Mayıs’ta Samsun’da! 

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos tarafından, Poul Due Jensen Vakfı'nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri projesi sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel ve sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini amaçlıyor.

Çözümler Atölyesi’nde “Su Kullanımı ve Yönetimi”, “Enerji Verimliliği”, “Atık Yönetimi”, “Kentlerin İklime Uyumu ve Dirençlilik” ve “İklim Değişikliğinin Kadınlar ve Kız Çocukları Üzerindeki Etkileri” başlıklarında yaratıcı ve yenilikçi çözümler üreteceğiz.

Katılımcılar aynı zamanda; atölyemize katılan uzmanlarla beyin fırtınası yapma, onların geri bildirimlerini alma ve kariyer yolculuklarını dinleme fırsatını yakalayacaklar.

Mühendislik fakültesi öğrencisi, yeni mezun veya çalışan; çevresel ve toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm üretmek isteyen 18-30 yaş arasındaki herkese atölyemiz açıktır.

Atölye günü ve saati: 17 Mayıs 2023, Çarşamba | 14:00 – 18:00

Atölye yeri: Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi

Adres: Cumhuriyet, 37. Sk. No:5, 55200 Atakum/Samsun

Son Kayıt Tarihi: 16 Mayıs 2023, Salı 17:00

Samsun Çözümler Atölyesi, ORKASİFED‘in bölgesel işbirliğiyle gerçekleştirilmektedir. Kendilerine destekleri için teşekkür ederiz.

Kayıt olmak için tıklayınız.

Atölye katılımcılarına sertifikaları e-posta ile iletilecektir.

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri ikinci yılında yoluna devam ediyor

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos’un sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmek amacıyla yürüttüğü “Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri” projesiyle genç mühendisler, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında çözümün birer parçası olmak için bir araya geliyorlar.

Türkiye’de sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) ve Grundfos’un; Poul Due Jensen Vakfı desteğiyle yürüttüğü Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri projesi, 2. yılında 1.000 gence ulaşmayı hedefliyor.

Sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel ve sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini sağlamayı amaçlayan projeye 18 – 30 yaş arası mühendislik ve mimarlık fakültesi öğrencileri veya yeni mezunlar katılabiliyor. Proje kapsamında iklim eylemi, enerji, su, sürdürülebilir şehirler, insana yakışır iş ve toplumsal cinsiyet temalarında atölyeler gerçekleştiriliyor. Samsun, Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Van ve Gaziantep’te gerçekleşecek atölyelerde katılımcılar; çevrelerinde gördükleri ve yaşadıkları sorunlara çözüm odaklı yaklaşarak ekip halinde çalışma fırsatını bulacak ve sorunlara etkisi yüksek çözümler üretecekler.

Genç mühendisler; çözümlere yönelik iyileştirme alanlarını, gelecek trendlerini ve kariyer yolculuklarını atölyelere katılan Grundfos uzmanlarından dinleyecek; uygulanabilir çözümlerin ortaya çıkmasında uzmanların bilgi ve deneyimlerinden faydalanabilecekler.

Projeye dair detayları takip etmek için bu linkten Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Kadın ve İklim Çözümler Atölyesi

Devridaim ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel, kadın ve afetler konusu odağında Çözümler Atölyesi’nde buluşuyor.

Kadın ve İklim Çözümler Atölyesi; kadınların iklim değişikliklerinin ve afetlerin etkileri karşısında yaşadıkları zorlukları ve mücadeledeki rollerini ele alarak daha eşit bir dünya yaratmak için çözümler bulmayı amaçlamaktadır. Katılımcıların yaşadıkları veya çevrelerinde gördükleri sorunlara nasıl çözüm üretebileceklerini atölye çalışmasıyla deneyimlemeleri ve harekete geçmeleri sağlanacaktır.

Çevresel ve toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunları kendine dert edinen herkesi atölyemize bekliyoruz.

Atölyeye kayıt olmak için tıklayınız.

Kurum içi eğitim ve etkinliklerimiz devam ediyor

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği olarak kurum içi eğitim, atölye ve etkinliklerimizi farklı kurumlarda uygulamaya devam ediyoruz.

Baymak çalışanları ile Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Merkezi’nde bir araya geldik. Üretim alanında enerji verimliliği, atık yönetimi ve ürün yaşam döngüsü odak alanlarında Çözümler Atölyesi düzenledik. Dernek Başkanımız Emrah Kurum’un sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları sunumunun ardından sorunlar üzerinde tartışarak çözüm önerilerini ortaya koyan katılımcılar gün sonunda sunumlarını gerçekleştirdiler.

Dernek Genel Sekreterimiz Doğa Tamer, Goethe Enstitüsü’ne yönelik hazırladığı “Sürdürülebilir Satın Alma” başlıklı sunumuyla atık yönetimi, enerji ve gıda konularında enstitüde yapılabilecek iyileştirmelere değinirken; sorumlu ve sürdürülebilir satın alma örneklerini de katılımcılara aktardı.
Sürdürülebilirliğin Önemi

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde bulunan gıda tarım özelinde çalışan şirket çalışanları ile İzmir’de bir araya geldik. Dernek Başkanımız Emrah Kurum, gıda-tarım alanında çalışan firmalar için sürdürülebilirliğin önemini, Türkiye’de ve dünyada bu alandaki iyi uygulama örneklerini paylaştı.

Dernek Başkanımız Emrah Kurum; Mert Teknik Sürdürülebilirlik Dönüşümü Projesi kapsamında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları eğitimini gerçekleştirdi. Sürdürülebilirlik ile ilgili temel kavramları, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı, Türkiye’den ve dünyadan iyi uygulama örneklerini katılımcılarla paylaşan Kurum, özel sektörün dönüşümü için çalışanların katılımcı rolüne de değindi.

Otellere yönelik çevresel sürdürülebilirlik eğitimi gerçekleştirdik

Tepebaşı Sürdürülebilir İşletmeler Projesi kapsamında Dernek Yönetim Kurulu Başkanımız Emrah Kurum çevresel sürdürülebilirlik özelinde otellerin yapabilecekleri iyileştirmeler üzerine eğitim gerçekleştirdi.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın başarıya ulaşması için ülkeler, kurumlar ve bireyler olarak hepimize görevler düşüyor. Peki, atık yönetimi, su yönetimi, gıdaya erişim, enerji kullanımı ve tasarrufu konularında oteller neler yapabilir? Yapılan bu çalışmaların çevresel sürdürülebilirliğe katkısı nedir? Tepebaşı Belediyesi’nin Tepebaşı Sürdürülebilir İşletmeler Projesi kapsamında, 15 Haziran 2022 Çarşamba günü Dernek Başkanımız Emrah Kurum çevresel sürdürülebilirlik özelinde otellerin yapabilecekleri iyileştirmeler üzerine eğitim gerçekleştirdi. 

Otellere yönelik gerçekleştirilen bu eğitimde; sürdürülebilirlik, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, çevresel sürdürülebilirlik özelinde otellerin yapabilecekleri iyileştirmeler ele alındı. Temiz Su ve Sanitasyon, İklim Eylemi, Sudaki Yaşam ve Karasal Yaşam odağında detaylı bilgilendirme yapıldı. Bu odak alanlarında Türkiye’den ve dünyadan iyi uygulama örnekleri paylaşıldı. Sunumun ardından, katılımcılarla birlikte otelin farklı bölümlerinde iyileştirme alanları tespit edildi. Katılımcılar atık yönetimi, su yönetimi, gıdaya erişim, enerji kullanımı ve tasarrufu konularında kendi uygulamalarından bahsederek deneyim paylaşımı yaptı.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Kadın ve İklim Atölyesi’nde yerinizi ayırtın

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında gerçekleştireceğimiz son Çözümler Atölyesi'nde yerinizi ayırtın!

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında gerçekleştireceğimiz son Çözümler Atölyesi’ne davetlisiniz. 27 Mayıs 2022 Cuma günü, Zemin İstanbul’da “Kadın ve İklim Atölyesi”nde birlikte olacağız. Atölyede gençler, kadınların iklim değişikliğinin etkileri karşısında karşılaştıkları zorlukları ve mücadeledeki rollerini ele alacaklar.

Çevresel ve toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunları kendine dert edinen 18-30 yaşları arasındaki herkesi atölyemize davet ediyoruz!

Atölye günü ve saati: 27 Mayıs 2022 Cuma | 14:00 – 18:00
Atölye yeri: Zemin İstanbul

Atölye katılımcılarına katılım belgesi verilmektedir.

Kayıt olmak için tıklayın!

Etkinlik Akışı:
14:00 – 14:30 Buluşma & Tanışma
14:30 – 15:15 Kadın ve İklim Sunumu
15:15 – 15:45 Sorunlar Atölyesi
15:45 – 16:00 Ara
16:00 – 16:30 Çözümler Atölyesi
16:30 – 17:00 Sunumlar
17:00 – 17:10 Ara
17:10 – 17:30 Soru & Cevap
17:30 – 17:50 Uzmanların Kariyer Adımları
17:50 – 18:00 Ölçme ve Değerlendirme & Kapanış

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi Hakkında
Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı’nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel, sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini amaçlıyor. Proje kapsamında, iklim krizi, enerji, su ve toplumsal cinsiyet eşitliği temalarında 6 panel, 5 Çözümler Atölyesi gerçekleştirilecek.

✨İlham Al, Çözüme Odaklan, Harekete Geç!

Yerel Yönetimlerin İklim Değişikliğine Uyumu Atölyesi’ne davetlisiniz

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında düzenlediğimiz Yerel Yönetimlerin İklim Değişikliğine Uyumu Atölyesi'ne davetlisiniz!

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz Çözümler Atölyelerimize devam ediyoruz. Gelecek atölyemiz, 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü,  Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Sosyal Kuluçka Merkezi’nde gerçekleşecek. “Yerel Yönetimlerin İklim Değişikliğine Uyumu Atölyesi”nde genç mühendisler, iklim değişikliğine uyum konusunda yerel yönetimlerin getirebilecekleri çözümleri ele alacaklar.

Mühendislik fakültesi öğrencisi veya yeni mezun, toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm üretmek isteyen 18-30 yaşları arasındaki herkesi atölyemize davet ediyoruz!

👉🏼Atölye günü ve saati: 16 Mayıs 2022 Pazartesi | 14:30 – 18:30

📍Atölye yeri: Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Sosyal Kuluçka Merkezi

Atölyeye kayıt olmak için tıklayınız.

Atölye katılımcılarına katılım belgesi verilmektedir.

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi Hakkında

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı‘nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel, sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini amaçlıyor. Proje kapsamında, iklim krizi, enerji, su ve toplumsal cinsiyet eşitliği temalarında 6 panel, 5 Çözümler Atölyesi gerçekleştirilecek.

Şehirlerde Su Yönetimi Atölyesi’ne davetlisiniz

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında düzenlediğimiz Şehirlerde Su Yönetimi Atölyesi'ne davetlisiniz!

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz Çözümler Atölyelerimize devam ediyoruz. Üçüncü atölyemiz, 13 Mayıs 2022 Cuma günü Mimarlar Derneği 1927, Ankara’da su temasında gerçekleşecek. “Şehirlerde Su Yönetimi Atölyesi”nde genç mühendisler, şehirlerde suyun etkin ve verimli kullanımını sağlamak için kendi çözümlerini üretecekler. 

Mühendislik fakültesi öğrencisi veya yeni mezun, toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm üretmek isteyen 18-30 yaşları arasındaki herkesi atölyemize davet ediyoruz!

👉🏼Atölye günü ve saati: 13 Mayıs 2022 Cuma | 14:00 – 18:00

📍Atölye yeri: Mimarlar Derneği 1927

Atölyeye kayıt olmak için tıklayınız.

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi Hakkında

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı‘nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel, sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini amaçlıyor. Proje kapsamında, iklim krizi, enerji, su ve toplumsal cinsiyet eşitliği temalarında 6 panel, 5 Çözümler Atölyesi gerçekleştirilecek.

Atölye katılımcılarına katılım belgesi verilmektedir.

İTÜ SEG 2022’de Kampüslerde Enerji Verimliliği Atölyesi düzenliyoruz

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında düzenlediğimiz Kampüslerde Enerji Verimliliği Atölyesi'ne davetlisiniz!

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz Çözümler Atölyelerimize devam ediyoruz. İkinci atölyemizi, İTÜ Sürdürülebilir Ekosistem Günleri (SEG) çatısı altında enerji temasında gerçekleştireceğiz. “Kampüslerde Enerji Verimliliği Atölyesi”nde genç mühendisler, üniversite kampüslerinde enerjinin etkin ve verimli kullanımı için kendi çözümlerini üretecekler. 

Mühendislik fakültesi öğrencisi veya yeni mezun, toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm üretmek isteyen 18-30 yaşları arasındaki herkesi atölyemize davet ediyoruz!

Atölye günü ve saati: 17 Nisan 2022 Pazar | 14:30 – 18:30

Atölye yeri: İTÜ İnşaat Fakültesi

Atölye katılımcılarına katılım belgesi verilmektedir. 

Kayıt olmak için tıklayınız.

SEG Hakkında

Türkiye çapında alanında uzman konuşmacıların ağırlandığı, İTÜ Çevre Mühendisliği Kulübü üyesi öğrenciler tarafından hazırlanan bir organizasyondur. 2009 yılından bu yana düzenlenmekte olup İTÜ’nin ilk karbon nötr kongresidir. Katılımcılara iki gün boyunca sabah ve akşam oturumları olmak üzere seminer verilmekte, son gün workshoplar gerçekleştirilmektedir.

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi Hakkında

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı’nın desteğiyle yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel, sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini amaçlıyor. Proje kapsamında, iklim krizi, enerji, su ve toplumsal cinsiyet eşitliği temalarında 6 panel, 5 Çözümler Atölyesi gerçekleştirilecek.