8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Kadın ve İklim Çözümler Atölyesi

Devridaim ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel, kadın ve afetler konusu odağında Çözümler Atölyesi’nde buluşuyor.

Kadın ve İklim Çözümler Atölyesi; kadınların iklim değişikliklerinin ve afetlerin etkileri karşısında yaşadıkları zorlukları ve mücadeledeki rollerini ele alarak daha eşit bir dünya yaratmak için çözümler bulmayı amaçlamaktadır. Katılımcıların yaşadıkları veya çevrelerinde gördükleri sorunlara nasıl çözüm üretebileceklerini atölye çalışmasıyla deneyimlemeleri ve harekete geçmeleri sağlanacaktır.

Çevresel ve toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunları kendine dert edinen herkesi atölyemize bekliyoruz.

Atölyeye kayıt olmak için tıklayınız.

Kurum içi eğitim ve etkinliklerimiz devam ediyor

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği olarak kurum içi eğitim, atölye ve etkinliklerimizi farklı kurumlarda uygulamaya devam ediyoruz.

Baymak çalışanları ile Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Merkezi’nde bir araya geldik. Üretim alanında enerji verimliliği, atık yönetimi ve ürün yaşam döngüsü odak alanlarında Çözümler Atölyesi düzenledik. Dernek Başkanımız Emrah Kurum’un sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları sunumunun ardından sorunlar üzerinde tartışarak çözüm önerilerini ortaya koyan katılımcılar gün sonunda sunumlarını gerçekleştirdiler.

Dernek Genel Sekreterimiz Doğa Tamer, Goethe Enstitüsü’ne yönelik hazırladığı “Sürdürülebilir Satın Alma” başlıklı sunumuyla atık yönetimi, enerji ve gıda konularında enstitüde yapılabilecek iyileştirmelere değinirken; sorumlu ve sürdürülebilir satın alma örneklerini de katılımcılara aktardı.
Sürdürülebilirliğin Önemi

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde bulunan gıda tarım özelinde çalışan şirket çalışanları ile İzmir’de bir araya geldik. Dernek Başkanımız Emrah Kurum, gıda-tarım alanında çalışan firmalar için sürdürülebilirliğin önemini, Türkiye’de ve dünyada bu alandaki iyi uygulama örneklerini paylaştı.

Dernek Başkanımız Emrah Kurum; Mert Teknik Sürdürülebilirlik Dönüşümü Projesi kapsamında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları eğitimini gerçekleştirdi. Sürdürülebilirlik ile ilgili temel kavramları, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı, Türkiye’den ve dünyadan iyi uygulama örneklerini katılımcılarla paylaşan Kurum, özel sektörün dönüşümü için çalışanların katılımcı rolüne de değindi.

Enerjik Okullar Projesi ile Amasya’daydık!

Enerjik Okullar projesinin açılışını Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkıları ve Amasya Üniversitesi ev sahipliğinde 22 - 23 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirdik, meslek lisesi öğrencileriyle dolu dolu iki gün geçirdik.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği, Mitsubishi Corporation ve Çalık Enerji iş birliğinde başlatılan proje; meslek lisesi öğrencilerinin sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve teknoloji konularında farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor.

300 öğrenciyle seminer ve atölyeler

Programın ilk günü, yaklaşık 300 meslek lisesi öğrencisinin katılımıyla sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, enerji ve teknoloji başlıklarında farkındalık artırma seminerleri gerçekleştirdik. Dernek Başkanımız Emrah Kurum, Sosyal İklim Derneği Başkanı Gaye Tuğrulöz, Çalık Enerji Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Topuz ve Minorpreneurs Kurucu Ortağı İlker Elal’ın konuşmalarının ardından, öğrencilerle Amasya Üniversitesi’nin mühendislik ve mimarlık fakültelerini gezdik.

İkinci gün, öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla Çözümler Atölyesi düzenledik. Atölyede, meslek lisesi öğrenci ve öğretmenleri sorunlara çözüm odaklı yaklaşma, beyin fırtınası yapma ve ekip halinde çalışma fırsatını buldular.

KOBİ’ler için Sürdürülebilirlik Atölyesi gerçekleştireceğiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Meta, Habitat Derneği ve Hackquarters ortaklığında yürütülen Sınırları Aşan KOBİ’ler Projesi kapsamında "KOBİ'ler İçin Sürdürülebilirlik" Atölyesi gerçekleştireceğiz!

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kurum tarafından gerçekleştirilecek olan atölyede, KOBİ’lerin yeşil dönüşümü ve işletmelerde atılabilecek sürdürülebilir adımları konuşacağımız atölye 28/09/2022 Çarşamba günü, saat 19:00’da gerçekleştirilecektir 

Siz de işletmeninizin  daha sürdürülebilir ve doğa dostu olmasını istiyorsanız Sınırları Aşan KOBİ’ler Programı KOBİ’ler İçin Sürdürülebilirlik Atölyesi’ne BAŞVURUN! 

SINIRLARI AŞMAK İÇİN İLK ADIMI HEMEN ŞİMDİ ATIN! 

Atölyenin detayları nelerdir? 

  • Atölye Zoom uygulaması üzerinden gerçekleşecektir. 
  • Eğitime katılım ücretsizdir. Eğitim sonunda eğitime katılım sertifikası verilecektir. 
  • Başvuruları olumlu sonuçlananlara geri dönüş yapılacak olup eğitim linki katılımcıların başvurularını yapmış oldukları e-mail adreslerine gönderilecektir.   

SON BAŞVURU TARİHİ: 11/05/2022 saat 23:59

Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve eğitim sürecine dair her türlü sorunuzun cevabı için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.  

Proje Hakkında 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook, Habitat Derneği ve Hackquarters ortaklığında yürütülen Sınırları Aşan KOBİ’ler Programı, Türkiye’deki küçük ve orta büyüklükteki işletme ve girişimcilerin dijitalleşme becerilerini artırarak sınırları aşmalarını ve küresel pazarda bir aktör haline gelmelerini hedefliyor. İşletmelerin satış ve pazarlama yetkinliklerini geliştirmeye katkı sağlayan etkinlik ve dijital pazarlama tekniklerinin yer aldığı zengin eğitim içerikleriyle program, Türkiye’deki KOBİ’ler ve girişimcilerin sınır ötesindeki uluslararası müşterilere ulaşmalarını destekliyor.  

Başvuru Formu: https://www.jotform.com/222573082560958