Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Amaç 6: Temiz Su ve Sanitasyon konuşulacak

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğü Sorunlara Çözümler Buluşması Amaç 6: Temiz Su ve Sanitasyon odağında gerçekleşiyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları özelinde yapılan ilham verici çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini dinlemek, karşılıklı fikir ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlenen Sorunlara Çözümler Buluşması, 22 Mart Dünya Su Günü 18.00 – 19:30 saatleri arasında yapılacak.

Sosyal girişimcileri, akademisyenleri, sivil toplum kuruluşlarını, özel sektörü ve kamu kurumlarını bir araya getiren Sorunlara Çözümler Buluşması’nda iklim krizi ve su ilişkisi, farklı sektörlerdeki su tüketiminin boyutları ve kurumların iyi uygulama örnekleri konuşulacak.

Zorlu Tekstil Çevre Birimi Yöneticisi Ecem Günaç, Biopipe Global Corp. CEO Enes Kutluca, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü
Asya Verimlilik Teşkilatı Türkiye İrtibat Sorumlusu, Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Gözde Bosnalı,
Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği – IDEA Universal Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Dağlı‘nın konuşmacı olarak yer alacağı panelin moderatörlüğünü UNDP Türkiye Doğal Kaynaklar ve Biyoçeşitlilik Projeler Koordinatörü Hatice Dinç yapacak.

Temiz Su ve Sanitasyon başlığı altında yapacağımız Sorunlara Çözümler Buluşmamızda sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Zoom üzerinden yapılacak etkinliğimize kayıt olmak için aşağıdaki linki tıklayınız. Kaydınızın ardından e-posta adresinize bir bağlantı linki gelecektir. Bu linke tıklayarak etkinliğe katılabilirsiniz.

Etkinliğimiz Youtube kanalımız üzerinden de canlı olarak yayınlanacaktır. Sorunlara Çözümler Buluşmaları’nı izlemek için;

24. Sorunlara Çözümler Buluşması’nda İş Dünyasında Çeşitlilik ve Kapsayıcılığı Ele Aldık

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları etrafında sosyal girişimcileri, akademisyenleri, sivil toplum kuruluşlarını, özel sektörü ve kamu kurumlarını bir araya getiren Sorunlara Çözümler Buluşması’nın 5. yılındayız! 2022 yılının ilk Sorunlara Çözümler Buluşması’nı Amaç 10: Eşitsizliklerin Azaltılması odağında gerçekleştirdik. UNDP Türkiye ve Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğümüz 24. Sorunlara Çözümler Buluşması’nı 8 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirdik. UNDP Türkiye Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Portföyü Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğimizde, çeşitlilik ve kapsayıcılık kavramları arasındaki farkı, eşitsizliklerin azaltılması için akademi, özel sektör ve yerel yönetimlerin rolünü ele aldık. Panelistlerimizin çeşitlilik ve kapsayıcılık üzerine gerçekleştirdikleri çalışmaları dinledik.

Global Compact Türkiye Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Çalışma Grubu Üyesi ve WPP Türkiye İnsan Kaynakları, Kültür ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Aysun Sayın iş dünyasının çeşitlilik ve kapsayıcılık konusuna bakış açısını, gerçekleştirdikleri çalışmaları bizlere anlattı. Sayın: “Kapsayıcılık çeşitlilikten ayrılıyor. Dansa davet ettiniz ama dans pistine kaldırabildiniz mi? İş dünyası olarak çalışma yaşamına kattınız ama çalışma yaşamının tüm fırsatlarından eşit derecede faydalanmalarını sağlayabiliyor musunuz? Kendi kimlikleri ile açık bir şekilde yaşayabiliyorlar mı? Özel gereksinimlerini karşılayacak donanımları sizden talep edebiliyorlar mı ve siz bunları karşılayabiliyor musunuz?”

CCI Grup Çalışan İlişkileri ve İnsan Hakları Müdürü Banu Kököz uluslararası bir şirket olarak çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunu nasıl ele aldıklarını katılımcılarla paylaştı. Çalışanların konuyu içselleştirmesinin önemine vurgu yaptı. Kököz: “Altyapıyı iyi kurarsan, temeli sağlam atarsan bir dönüşüm görebilirsin. Çok kültürlü bir coğrafyada iş yapıyoruz. Bariyerleri fırsat olarak görüyoruz. Büyük bir ekosistemimiz ve etki alanımız var. Gittiğimiz her ülkede, eşit fırsatlar sunma ve dahil etme anlayışını taşıyoruz. Mesajdan, vaatten, söylemden bir adım öteye geçilebilmesi için bu konunun net bir politikaya, sisteme dönüşmesi gerekiyor.”

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Duygu Salman Öztürk ile çeşitlilik ve kapsayıcılık kavramları arasındaki farkı ve akademi ile iş dünyası ortaklıklarını konuştuk. Dr. Öztürk: Çeşitlilik insanları birbirinden farklı, parmak izi kadar özgün kılan kimlik özelliklerinin bir sonucudur ve insan toplumlarının gerçeğidir. Çeşitliliğin olup olmamasını kimse seçemez. İş dünyasının seçtiği; farklı kimlikleri fark etmek, saygı duymak, değer vermek, kurumun içerisinde kimlik çeşitliliğini temsil edip etmemek. Özel sektör, “Kimi içeri alacağız, kimi dışarıda bırakacağız?” sorusuna yanıt veriyor.” Akademi ile iş dünyası ortaklıkların nasıl sağlanacağı hakkındaki görüşlerini de katılımcılarla paylaşan Dr. Öztürk: “Akademisyenler bilimsel alanda ürettiği veriyi dışarıda popüler mecralarda paylaşmak konusunda çok motive olmayabiliyorlar. İş yerleri de akademide üretilen bilgiye ulaşmak ve onu pratiğe dönüştürmek konusunda yeterince etkili olamayabiliyor. Akademi – iş yerleri ortaklıkları bazı arayüzler veya köprüler sayesinde oluşabiliyor.”

İBB İstanbul Planlama Ajansı Sosyal Politikalar Ofis Koordinatörü Zelal Yalçın yerel yönetimler için çeşitlilik ve kapsayıcılık kavramlarının ne ifade ettiğini, bu konunun yerel yönetimlerde kurum kültürüne ve kalıcı bir politika ve hizmet alanına dönüşmesi için atılan adımları katılımcılarla paylaştı. Yalçın: “Yerel yönetimlere temel şehircilik hizmetlerinin sağlanmasının yanı sıra, sosyal alanın düzenlenmesi, geliştirilmesi ve buradaki ihtiyaçların karşılanması üzerine ciddi sorumluluklar düşüyor. Toplumsal sürdürülebilirliğini anahtar kelimelerinden biri kapsayıcılık ve çeşitlilik. Bunu sağlamak için yerel yönetimlerin politika ve hizmetler geliştirmesi bugünün dünyasında artık vazgeçilmez.”

24. Sorunlara Çözümler Buluşması’nı izlemek için;

Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Amaç 10: Eşitsizliklerin Azaltılması konuşulacak

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğü Sorunlara Çözümler Buluşması, Amaç 10: Eşitsizliklerin Azaltılması odağında gerçekleşiyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları özelinde yapılan ilham verici çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini dinlemek, karşılıklı fikir ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlenen Sorunlara Çözümler Buluşması, 8 Şubat 2022 Salı günü 18.00 – 19:30 saatleri arasında yapılacak.

Sosyal girişimcileri, akademisyenleri, sivil toplum kuruluşlarını, özel sektörü ve kamu kurumlarını bir araya getiren Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Amaç 10: Eşitsizliklerin Azaltılması odağında çeşitlilik ve kapsayıcılığın farklı sektörlerle ilişkisi, çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunu gözeterek politikaların nasıl üretildiği veya üretilmesi gerektiği; kurumların iyi uygulamaları çerçevesinde konuşulacak.

Global Compact Türkiye Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Çalışma Grubu Üyesi ve WPP Türkiye İnsan Kaynakları, Kültür ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Aysun SayınCCI Grup Çalışan İlişkileri ve İnsan Hakları Müdürü Banu Kököz, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Duygu Salman Öztürk, İBB İstanbul Planlama Ajansı Sosyal Politikalar Ofis Koordinatörü Zelal Yalçın‘ın konuşmacı olarak yer alacağı panelin moderatörlüğünü UNDP Türkiye Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Portföyü Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak yapacak.

Eşitsizliklerin Azaltılması başlığı altında yapacağımız Sorunlara Çözümler Buluşmamızda sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Zoom üzerinden yapılacak etkinliğimize kayıt olmak için aşağıdaki linki tıklayınız. Kaydınızın ardından e-posta adresinize bir bağlantı linki gelecektir. Bu linke tıklayarak etkinliğe katılabilirsiniz.

Etkinliğimiz Youtube kanalımız üzerinden de canlı olarak yayınlanacaktır. Sorunlara Çözümler Buluşmaları’nı izlemek için;

Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Eşitsizliklerin Azaltılması konuşulacak

Sorunlara Cozumler BUlusmasi Esitsizliklerin Azaltilmasi DC

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğü Sorunlara Çözümler Buluşması, Amaç 10: Eşitsizliklerin Azaltılması odağında gerçekleşiyor

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları özelinde yapılan ilham verici çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini dinlemek, karşılıklı fikir ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlenen Sorunlara Çözümler Buluşması, 3 Aralık Perşembe günü 18.00’da yapılacak.

Sosyal girişimcileri, sivil toplum kuruluşlarını, özel sektörü ve kamu kurumlarını bir araya getiren Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Amaç 10: Eşitsizliklerin Azaltılması odağında mekanların, hizmetlerin, ürünlerin ve teknolojinin nasıl erişilebilir olabileceği kurumların iyi uygulamaları çerçevesinde konuşulacak.

UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panelde P&G Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Kurumsal İletişim Kıdemli Müdürü Nesli Kılıçal, YGA Bilim Seferberliği Proje Lideri Duygu Gençoğlu, BlindLook Kurucu Ortağı Sadriye Görece ve Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Suat Yalnızoğlu konuşmacı olarak yer alacak.

Eşitsizliklerin Azaltılmasını konuşacağımız Sorunlara Çözümler Buluşmamızda sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Zoom üzerinden yapılacak etkinliğimize kayıt olmak için aşağıdaki linki tıklayınız. Kaydınızın ardından e-posta adresinize bir bağlantı linki gelecektir. Bu linke tıklayarak etkinliğe katılabilirsiniz.

Daha önce gerçekleştirilen Sorunlara Çözümler Buluşmalarımızı izlemek için;