Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Amaç 9: Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı konuşuldu

UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğümüz Sorunlara Çözümler Buluşması’nı, Amaç 9: Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı başlığında düzenledik. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları özelinde yapılan ilham verici çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini dinlemek, karşılıklı fikir ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlenen Sorunlara Çözümler Buluşması, 9 Kasım 2021 Salı günü gerçekleşti.

UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık moderatörlüğünde gerçekleşen panelde TÜSİAD SD² Program Koordinatörü Başak İlisulu, İTÜ ARI Teknokent Yönetici, İşbirlikleri ve Paydaş İlişkileri Uzmanı Gizem Takıl, Laska Teknoloji İş Geliştirme Uzmanı Aleyna Aydın, Vestel Beyaz Eşya Çamaşır Makinesi Fabrikalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Balcı konuşmacı olarak yer aldı.

Sanayi, üretim sırasında kullanılan enerji, su ve hammaddeler nedeniyle çevresel etkisi çok yüksek bir sektördür. Bu yüzden daha adil ve daha yeşil bir dünya için sanayi sektöründe yaşanacak dönüşüme çok ihtiyacımız var. Sanayi sektöründeki değişimi, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın olası etkilerini ve iyi uygulama örneklerini üç değerli konuğumuz ile ele aldık.

Dönüşüm için beraberlik

TÜSİAD SD² Program Koordinatörü Başak İlisulu, sanayi kuruluşlarının sürdürülebilirliğini sağlamak, daha verimli çalışmak ve işleyişlerini düzeltmek için ciddi bir dijital dönüşüme ihtiyaç olduğunu vurguladı. Dijital dönüşümün kurumun sadece içinde değil, beraber çalıştıkları ekosistemde gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizen İlisulu: “Şirketlerin dijital dönüşümü tam bir yolculuk olarak kurgulaması, dijital dönüşümü ‘dönüşüyoruz’ demek için değil, hedefleri tespit ederek bu yolculuğa çıkması çok önemli.”

İTÜ ARI Teknokent Yönetici, İşbirlikleri ve Paydaş İlişkileri Uzmanı Gizem Takıl, İTÜ ARI Teknokent içinde yer alan girişimlerin ilerleme sürecini, girişimcilere sağlanan imkanları ve İstanbul Sanayi Odası ile birlikte başlattıkları program kapsamında sürdürülebilirlik üzerine çalışan girişimlere olan desteklerini bizlerle paylaştı. Takıl: “Karbon ayak izi, insanın bireysel çabasının da etkisiyle olumluya döndürülebilecekse bunun devlet, sivil toplum kuruluşları ve bizler gibi özel kuruluşlar tarafından desteklenmesi çok kıymetli.”

İyileştirme çabaları ve sürdürülebilirliğe katkı

Laska Teknoloji İş Geliştirme Uzmanı Aleyna Aydın, otomotiv sektöründe önemli bir sorun olan atık lastik konusunda yaptıkları dönüşümle yarattıkları etkiyi şu sözlerle dile getirdi: “Yaptığımız dönüşümle elde ettiğimiz ürünlerle hem atık lastikleri çevresel bir sorun ve ekonomik bir kayıp olmaktan kurtarıyoruz hem de iki probleme çözüm getiriyoruz. İlki, kurumları ve bireyleri etkileyen atık lastik problemi. İkincisi, karbon siyahı üretiminde kullanılan fosil yakıt kaynaklı karbon emisyonları ve maliyet.”

Vestel Beyaz Eşya Çamaşır Makinesi Fabrikalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Balcı, konuşmasında fabrikalarındaki dönüşüme, su ve enerji tüketiminde yaptıkları iyileştirmelere, atık yönetimine, sürdürülebilirliğe katkı sağlayan ürün ve projelerine yer verdi. Balcı: “Bu kadar çok insanın çalıştığı, büyük miktarda ürün üreten, geniş alana yayılmış bir şirket olarak alabileceğimiz her türlü önlemin, yapabileceğimiz her türlü iyileştirme çalışmasının çok ciddi katkı sağlayacağını ve etki edebileceğini bilerek bu sorumluluk altında hareket ediyoruz.”

Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Amaç 9: Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı konuşulacak

sorunlara-cozumler-bulusmasinda-amac-9-sanayi-yenilikcilik-ve-altyapi-konusulacak

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğü Sorunlara Çözümler Buluşması, Amaç 9: Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı odağında gerçekleşiyor.


Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları özelinde yapılan ilham verici çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini dinlemek, karşılıklı fikir ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlenen Sorunlara Çözümler Buluşması, 9 Kasım 2021 Salı günü 18.00 – 19:30 saatleri arasında yapılacak.

TÜSİAD SD² Program Koordinatörü Başak İlisuluİTÜ ARI Teknokent Yönetici, İşbirlikleri ve Paydaş İlişkileri Uzmanı Gizem TakılLaska Teknoloji İş Geliştirme Uzmanı Aleyna AydınVestel Beyaz Eşya Çamaşır Makinesi Fabrikalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Balcı‘nın konuşmacı olarak yer alacağı panelin moderatörlüğünü UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık yapacak.

Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı başlığı altında yapacağımız Sorunlara Çözümler Buluşmamızda sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Zoom üzerinden yapılacak etkinliğimize kayıt olmak için aşağıdaki linki tıklayınız. Kaydınızın ardından e-posta adresinize bir bağlantı linki gelecektir. Bu linke tıklayarak etkinliğe katılabilirsiniz.

Etkinliğimiz Youtube kanalımız üzerinden de canlı olarak yayınlanacaktır. Sorunlara Çözümler Buluşmalarımızı izlemek için;