Sürdürülebilir Düşünün: Janneke Leenaars, Arayüz Sürdürülebilirlik Müdürü

Think Sustainable Janneke Leenaars Interface Sustainability Manager

COVID-19 küresel salgını, hepimizin çalışma ve yaşama biçimini değiştirdi. Bugün sürdürülebilir kalkınmanın ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşma çabalarının çok daha önem kazandığını görüyoruz. Salgınla birlikte yoksulluğun azaltılmasının, eğitim kalitesinin artırılmasının, insana yakışır istihdam yaratmanın, girişimciliğin, yenilikçiliğin ve yaratıcılığın desteklenmesinin insan hayatına ve doğaya olan katkılarının bir kez daha farkına vardık.

Daha sürdürülebilir ve gezegenle daha uyumlu bir yaşam tarzı vizyonundan hareketle bireylere ve kurumlara düşen sorumlulukların neler olduğunu daha fazla araştırır ve tartışır (konuşur) hale geldik. Özellikle, üretim ve tedarik süreçlerinde belirgin rol oynayan özel sektör kurumlarının sürdürülebilir kalkınma odağındaki çalışmalarıyla diğer sektörlere ve bireylere nasıl rol model olabileceklerine dair örnekleri özel sektörün küresel sürdürülebilirlik vizyonunun gerçekleştirilmesindeki potansiyelini ve rolünü gözler önüne sermekte.

Özel sektörün sürdürülebilirlik çalışmalarındaki rolünden hareketle, Sürdürülebilirlik Adımları Derneği olarak sürdürülebilirliği farklı açılardan, dünya genelindeki uygulamalarıyla konuşabilmek ve başka coğrafyalarda bu alanda hayata geçen fikirleri yakından takip edebilmek için hayata geçirdiğimiz ve İngilizce dilinde yayımlanan Think Sustainable programının ikinci yayınında Interface Benelüks, İskandinavya, Doğu Avrupa ve Gelişmekte olan Pazarlar Sürdürülebilirlik Yöneticisi Janneke Leenaars’ı konuk edeceğiz. Leenars’la yapacağımız söyleşide Interface şirketinin dünya genelindeki sürdürülebilirlik projelerinden, sürdürülebilirlik ve inovasyonu bir araya getirerek yenilikçi bir bakış açısıyla ortaya koydukları ürünleri ve sürdürülebilir tedarik ağı yönetimi  süreçlerinden, ve özellikle de COVID-19 salgını sonrası Türkiye ve dünya genelinde ilişkin sürdürülebilirlik öngörülerinden konuşuyor olacağız. Sizlerden gelecek sorular ve yorumlarla daha etkileşimli olmasını umduğumuz 45 dakikalık bu yayınımızda Interface’in geliştirdiği sıradışı ve yenilikçi üretim modelinden hareketle stratejik kurumsal sürdürülebilirlik vizyonunun kurumları, bireyleri ve gezegenimizi nasıl etkileyebileceğini keşfediyor olacağız.

12 Ocak Salı günü saat 13:00’da canlı yayımlanacak Think Sustainable programının ikinci yayınına hepinizi bekliyoruz.

Tavsiye Edilen Yazılar