Sürdürülebilir Düşün: Jodie Harburt, Cooking Up Dialogue

think sustainable

“Bizim yiyeceğimiz, bizim gezegenimiz, bizim geleceğimiz”

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği üyelerinden Gül Ulu’nun hazırlayıp sunduğu Think Sustainable programının ilk bölüm konuğu Cooking Up Dialogue kurucu ortağı Jodie Harburt oldu. Programda Cooking Up Dialogue Projesi’nin Terra Madre, Slow Food ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ile ilişkisi gıda güvenliği, insan hakları, kadın güçlenmesi, bireyler arasında köprüler kurarak kolektif güçlenme gibi başlıklar üzerinden yorumlanarak konuşuldu.

Slow Food Organizasyonu tarafından tasarlanan küresel bir platform olan Terra Madre, Jodie Harburt’un da belirttiği üzere, küçük gıda üreticileri için fırsatlar sağlayan şemsiye bir platformdur. Cooking Up Dialogue, bu şemsiyenin altındaki organizasyonlardan birisidir. Proje kapsamında Jodie ve proje ortakları sadece kadınların değil aynı zamanda LGBTİ+’ların da bir araya geldiği, yemek tariflerinin ve bu tariflere dair hikayelerin paylaşıldığı sosyal gastronomi projeleri yürütmektedirler.

Jodie Harburt, farklıklara dair alternatif bir algıya değinerek, “Farklı kültürlerden, miraslardan ve geçmişlerden gelen insanları bir araya getirmenin büyüleyici yanı, farklılıkların bir çatışmaya neden olmaktansa, masaya inanılmaz bir çeşitlilik ve zenginlik sağladığını görebiliyor olmamız. Cooking Up Dialogue, çeşitliliği ve bunun basitliğini kutluyor. Hepimiz yiyoruz ve hepimizin bir hikayesi var.” ifadelerini kullandı.

Son olarak programda, her şeyin birbiriyle ilişkili olduğu, çevresel adaletin ve sosyal adaletin aynı olduğu ifade edildi. Jodie bu konuya ilişkin şunları ifade etti: “Cooking Up Dialogue Projesi, sorunları ve çözümleri bir araya getirme olanağını sağlamaktadır. Mevcut sorunları çözebilmek için, politika yapıcıların doğru kararlar vermesini engelleyen kutuplaşmanın üstesinden gelmemiz ve tüm toplum için kadınların ve azınlıkların seslerini yükseltmeleri gerekmektedir.”

Tavsiye Edilen Yazılar