RB Türkiye ev sahipliğinde Sorunlara Çözümler Buluşmasını yaptık

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği, UNDP Türkiye çözüm ortaklığında 2018’den bu yana “Sorunlara Çözümler Buluşmalarını yapıyor. Sürdürülebilirlik alanında yaşanan gelişmeleri konuşmak, kurumlar arası iş birliklerini artırmak amacıyla hayata geçen “Sorunlara Çözümler Buluşmaları”, 19 Temmuz 2019 Cuma günü “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” odağında RB Türkiye ev sahipliğinde, çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlik, RB Türkiye Genel Müdürü Selim Akiş ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Başkanı Emrah Kurum’un açılış konuşmalarıyla başladı. Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Genel Sekreteri Doğa Tamer moderatörlüğünde gerçekleşen panele İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Sosyal Girişimci Doç. Dr. Itır Erhart, SPOD Psikolojik Danışman Görkem Aypar ve UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşmacılar, cinsiyet eşitliğine dair toplumsal değişimin nasıl sağlanacağı, Türkiye’deki durumu, iyi örnekleri, çözüm önerileri, konuyla ilgili şirket politikalarında ne gibi değişiklikler yapılabileceği, reklamlarda dilin ve cinsiyet rollerinin nasıl kullanıldığı ve nasıl değiştirilebileceği, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin gerçekleştirilmesi için iş dünyasına ne gibi görevler düştüğü konularında bilgi ve deneyimlerini aktardılar.

Tavsiye Edilen Yazılar