Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği Bilişim ve Dijital Dönüşüm Çalıştayı’ndaydık

eskisehir tepebasi belediyesi emrah kurum

Tepebaşı Belediyesi’nin 28 Haziran 2019’da akademisyenleri, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, kamu temsilcilerini bir araya getirdiği Bilişim ve Dijital Dönüşüm Çalıştayı’na katıldık.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Başkanı Emrah Kurum, Çalıştay açılışında ‘Etkili Dijital Dönüşüm Adımları’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda sorunları doğru tespit edilmesi, tespit edilen sorunların Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’yle ilişkilendirmesi, dijitalleşmeyi yaşanan sorunlara çözüm üretme konusunda nasıl kullanabileceğimizi, farklı uzmanlıkların bir araya getirilip nasıl küme (cluster) kurabileceği üzerine öneri model ve dünyadan ilham veren dijitalleşme kümelerinden bahsetti.

IBM Türkiye ve Orta Doğu Kamu Projeleri Genel Müdür Yardımcısı İhsan Müderrisoğlu, ‘Dijitalleşen Kamu ve Projeleri’ sunumuyla katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktarırken; Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Suat Yalnızoğlu da yapmış olduğu sunumda bilişim alanında belediye çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Tavsiye Edilen Yazılar