Sürdürülebilirlik Gündemi’nde İkinci Elin Sürdürülebilirliğe Katkısı Konuşuldu

Sürdürülebilirlik Gündemi'nde ikinci elin sürdürülebilirliğe katkısını sahibinden.com Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan ile konuştuk

sahibinden.com çok yakın bir zamanda “İkinci Elin Sürdürülebilirliğe Katkısı” raporunu hazırladı ve e-ticarette ikinci el etkisinin sürdürülebilirliğe katkısını somut sayısal veriler üzerinden ortaya koydu. Nazım Erdoğan ile hazırladıkları rapordaki çarpıcı verileri, tüketim alışkanlıklarını değiştirmemizin önemini ve Türkiye’deki ikinci el alışveriş algısını konuştuk.

Nazım Erdoğan: “2020 yılında, bizim aracılığımızla gerçekleşen ürünlerin el değiştirmesi sayesinde, 1.9 milyon ton karbondioksite eşdeğer emisyonun engellendiğini gördük. Bu İstanbul-New York arasında 200 yolcu kapasiteli bir uçağın 200 bin uçuşuna denk geliyor.” Erdoğan iş modellerini, Türkiye’deki ikinci el alışveriş algısını değiştirmek için yaptıkları çalışmaları, gelecek planlarını da bizlerle paylaştı. Atılan hiçbir adımın ufak olmadığının altını çizen Erdoğan: “Bizim bir değişiklikten gezegene sağlayacağımız katkı okyanustaki bir damla bile olsa, biz elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.”

İkinci Elin Sürdürülebilirliğe Katkısı Raporu

İkinci Elin Sürdürülebilirliğe Katkısı Raporu’nun ortaya koyduğu verilere göre 2020 yılında sahibinden.com üzerinden yapılan ikinci el alışveriş sayesinde:

  • İstanbul – New York arası gerçekleşen 200.000 bin uçuşun neden olacağı emisyon,
  • Yılda 13.776 km yol yapan yaklaşık 550.000 arabanın sebep olduğu emisyon,
  • 80 tane İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu yapımında kullanılan çelik,
  • 5 milyar akıllı telefon üretiminde kullanılan alimunyum,
  • 32 milyon plastik sandalyeye denk gelen plastik miktarı kadar tasarruf sağlandı.

Tavsiye Edilen Yazılar