Sorunlara Çözümler Buluşması’nda Avrupa Yeşil Mutabakat konuşuldu

Sorunlara Cozumler Bulusmasi iklim eylemi

UNDP Türkiye çözüm ortaklığında ve Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında Zorlu Holding desteğiyle gerçekleştirdiğimiz Sorunlara Çözümler Buluşması’nı Amaç 13: İklim Değişikliği başlığında düzenledik.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları özelinde yapılan ilham verici çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini dinlemek, karşılıklı fikir ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlenen Sorunlara Çözümler Buluşması, 29 Eylül Salı günü İklim Eylemi ve Avrupa Yeşil Mutabakat odağında gerçekleşti.

UNDP Türkiye İklim Değişikliği ve Çevre Portföy Yöneticisi Nuri Özbağdatlı moderatörlüğünde gerçekleşen panelde TÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Nurşen Numanoğlu, Zorlu Enerji İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevre Müdürü Kaan Gençel, AB Türkiye Delegasyonu İklim Değişikliği Sektör Yöneticisi Alper Acar ve iklim.co Kurucu Ortağı Kerem Erikçi konuşmacı olarak yer aldı.

İklim krizinin yansımaları

İklim krizi sadece çevresel bir sorun değil, aynı zamanda bir kalkınma sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Herkesi farklı şekilde etkiliyor. Eşitsizlikleri artırıyor. Kırılgan grupları çok daha derinden etkiliyor. İklim krizi hem uluslararası hem de nesiller arası ele alınması gereken bir konu.

Sorunlara Çözümler Buluşmalarının Eylül 2020 etkinliğinde de dünyada yaşanan risklere rağmen halen Amaç 13: İklim Eylemikonusunda neden harekete geçemediğimizi konuştuk. Konunun eşitsizliklerle ilişkisine değindik ve ekonomik, sosyal, çevresel ve siyasi süreçlerdeki yansımalarına baktık. Avrupa Yeşil Mutabakatın ekonomiye etkilerini ve ülkeleri iklim krizine karşı nasıl eyleme geçirebileceğini de tartışma imkanı bulduk.

Tavsiye Edilen Yazılar