STK’lar için Dijital Dönüşüm Projesini tamamladık

STK'lar icin Dijital Donusum sivil dusun

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında STK’lar için Dijital Dönüşüm projesini hayata geçirdi.

Salgın, Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını ve sosyal kooperatifleri ciddi biçimde etkiledi. Salgın nedeniyle %29’u faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Seminer, konferans, eğitim gibi etkinliklerini iptal ettiler. Savunu ve kampanya çalışmalarını ertelediler.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği olarak; salgın döneminde göz ardı edilen sivil toplum kuruluşlarının ve kooperatiflerin risk altında olduğunu düşünerek; Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında STK’lar için Dijital Dönüşüm projesini hayata geçirdik.

Amacımız; STK’ların ve kooperatiflerin dijital bilgi ve becerilerini artırmak, seminer, eğitim, atölye çalışmalarını çevrimiçi ortamlara aktarmalarını ve dijitale uygun görsel, işitsel ve yazılı etkin içerikler üretmelerini sağlamaktı.

Eğitim programına Türkiye’nin 22 şehrinden kadın, engelli, insan hakları, çevre ve gençlik alanında çalışan 40 sivil toplum kuruluşu ve kooperatif katıldı.

  • Etkinlik, eğitim ve toplantı araçlarının nasıl daha verimli ve etkin kullanılacağını öğrendiler.
  • Görünürlüklerini artıracak sosyal medya ve dijital medya araçlarından haberdar oldular.
  • Kar amacı gütmeyen kurumlara özel ücretsiz kullanabilecekleri dijital araçlara ulaştılar.
  • Kampanya stratejisi oluşturma ve yönetme konusunda bilgi sahibi oldular.
  • Basın bülteni nasıl yazılır, etkili e-bülten nasıl hazırlanır eğitimlerini aldılar.
  • Aynı zamanda katılımcılar, eğitim programının içinde olmayan, ama kendi kullandıkları dijital araçların neler olduğunu birbirleriyle paylaşma imkanı buldu.

Eğitime katılan 40 kurumdan 8 tanesinin tanıtım filmleri hazırlandı ve kullanımlarına sunuldu.

Tavsiye Edilen Yazılar