Social Impact Award (SIA) Jüri Üyesi olduk

SIA, girişimcilik konusunda farkındalık artırma amaçlı atölye çalışmaları düzenleyerek, gençlerin sosyal çevresine faydalı olma isteğini bir niyetten öteye taşıyarak gelecek vaat eden girişimler yaratabilmeyi amaçlıyor. Bunun için gerekli becerileri öğreterek, ilgili ağlara erişim sağlayarak gençleri destekliyor. Kuluçka programının sonunda ise en iyi ekipler, projelerini hayata geçirecek ilk adımları atabilmeleri için Social Impact Award ile ödüllendiriliyor.

10 yıldır 20’den fazla ülkede 30 yaş altı gençleri sosyal etki alanında destekleyen Social Impact Award bu sene Impact Hub Istanbul yürütücülüğündeki ilk senesini tamamladı. Nisan ayında, herkese açık atölyelerle başlayan ve 8 girişimin seçildiği kuluçka dönemi ile devam eden SIA Türkiye’nin derneğimizin Genel Sekreteri Doğa Tamer de jüri üyeleri arasında yer aldı.

26 Eylül 2019 Perşembe akşamı jüriye yapılan proje sunumları ile tamamlanan SIA programında, genç girişimciler ciddi bir yatırımcıya sunum yapma deneyimi de edinmiş oldular. Bu heyecanlı akşamda SIA Türkiye kazananları; tasarladıkları mobil uygulama ile restoranları ve menüleri görme engelliler için erişilebilir kılma hedefi ile Blindlook girişimi, ortaokul, lise ve üniversiteli gençlere sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin ve girişimciliğin, sosyal fayda ve inovasyon çatısı altında birleştirildiği bir deneyim sunma hedefi ile Circle-Up ve tarım atıklarını, mantar miselyumu kullnarak geri dönüştürüp kompozit materyaller üreterek, ekonomiye katkı sağlama hedefi ile Bioseos girişimleri oldu.

Social Impact Award kazananları, Impact Hub Istanbul ve Güler Legacy’nin desteğiyle 10.000’er TL para ödülünün yanında, 6 aylık Impact Hub üyeliği, kişisel koçluk desteği ve kuluçka programının gerçekleştirildiği ülkelerden bütün kazananların katılımı ile Kiev’de gerçekleşen SIA Summit 2019’a katılma şansı elde etmiş oldular. Internet üzerinden gerçekleştirilen topluluk oylaması sonucunda, en çok oyu alan Beyaz Yürekler girişimi de SIA Summit 2019’a gitme şansını yakaladı.

Social Impact Award ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayın.

Tavsiye Edilen Yazılar