Bizler için 2020 nasıl geçti?

Bizler icin 2020 nasil gecti? Surdurulebilirlik Adimlari Dernegi

Pandemi, depremler, orman yangınları, çatışmalar, saldırılar, alışılmadık siyasetler derken çalkantılı bir yılı geride bıraktık. Eminiz, 2020 hakkında herkesin bir söyleyeceği var. Bizler, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşma çabalarımızın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha farkına vardık. Peki, Sürdürülebilirlik Adımları Derneği olarak bizler için 2020 nasıl geçti?

Mey Diageo Türkiye ev sahipliğinde düzenlediğimiz “Sürdürülebilirlik Şimdi!” etkinliğinde Gazeteci Meral Tamer ve Ekonomist-Yazar Osman Ulagay’ı ağırladık. Dünya liderlerinin ve küresel iş çevrelerinin bir araya geldiği 50. Dünya Ekonomik Forumu sonrasında kendilerinden Davos 2020 izlenimlerini dinledik.

UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğümüz Sorunlara Çözümler Buluşmaları ile bu yıl 6 etkinlik düzenledik. Birbirinden değerli 32 konuşmacı ağırladık. Fiziksel olarak buluşamasak da 1628 kişi bizlerle birlikte oldu.

Derneğimizin Youtube kanalından “Sürdürülebilirlik Gündemi” adlı canlı yayınlara başladık. Bugüne kadar yaptığımız 19 yayında sürdürülebilirlik alanında yaşanan gelişmeleri, çözüm önerilerini ve iyi uygulamaları konunun uzmanlarıyla konuştuk. Binlerce kişiye ulaştık.

Kariyer Etkisi projesini Sürdürülebilir Eğitim Gelişim ve Mükemmellik Derneği ile hayata geçirdik. Üniversiteden yeni mezun gençlerin iş hayatındaki ve toplumdaki yerlerini kuvvetlendirmek ve sürdürülebilirliğin yaygınlaştırılmasında öncü olmalarını sağlamak üzere yaptığımız projeye 20 genç katıldı.

Çevresel ve toplumsal sorunlara çözüm üretmek üzere lise öğrenci ve öğretmenleri, STK gönüllüleri ve üniversite öğrencileriyle Çözümler Atölyelerimizi yaptık.

STK’lar için Dijital Dönüşüm projesini hayata geçirdik. Etkili sosyal medya yönetimi, çevrimiçi toplantı ve etkinlik araçlarının kullanımı, dijital içerik üretimi, canlı yayın yapma, kampanya oluşturma ve yönetme konularında hazırladığımız eğitim programına 40 STK temsilcisi katıldı. Çalışmalarını daha geniş kitlelere duyurabilmeleri için 8 STK’nın tanıtım filmlerini hazırladık.

Dünyadaki sürdürülebilirlik uygulamalarını konuşmak üzere Youtube kanalımızdan İngilizce yayınlara başladık. Think Sustainable programımızla yenilikçi işlere imza atan birbirinden değerli isimlerle sürdürülebilirlik çalışmaları, gelecek projeleri ve öngörüleri üzerine konuşuyoruz.

Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu desteğiyle üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar arasında bağımsız haberciliği teşvik etmek amacıyla Amaçlar için İletişim projemizi hayata geçirdik.

2020’de 3 yeni proje, 20 canlı yayın, 17 etkinlik ve atölye yaptık. 50’den fazla konuşmacı ağırladık. Ve tüm bunları 2500’ün üzerinde katılımcıyla paylaştık.

Biliyoruz ki bugün, kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınma için bizlere her zamankinden daha çok iş düşüyor.

2021 yılında da paydaşlarımızla sürdürülebilirlik odağında etkili işler yapmaya ve sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz…

Tavsiye Edilen Yazılar