Sürdürülebilirlik Gündemi’nin bu haftaki konuğu Anadolu Efes Spor Kulübü Pazarlama ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Gökçe Dayı oldu

Surdurulebilirlik Gundemi Anadolu Efes Spor Kulubu Pazarlama ve Kurumsal İlişkiler Muduru Gokce Dayi olacak

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği olarak yaşanan sorunlara çözüm odaklı yaklaşmayı ve değişimi yaratabilmek için umutlu olmayı önemsiyoruz. Pandemiden her sektör farklı şekilde etkilendi. Ancak kurumların pandemi dönemine uyum sürecindeki çalışmaları etkinin büyüklüğünü belirledi. Türkiye’yi uluslararası arenada başarılı bir şekilde temsil eden Anadolu Efes Spor Kulübü, pandemi döneminde çözüm odaklı yaklaşımları ile itibar yönetimini de başarıyla sağlayan kurumlardan biri oldu. Sürdürülebilirlik Gündemi’nin bu programında pandeminin spor dünyasını, özellikle de basketbolu ne şekilde etkilediğini ve Anadolu Efes Spor Kulübü’nün yaptığı sosyal sorumluluk çalışmalarını konuştuk.

Pandemi dönemine uyum sürecini adeta bir spor müsabakası gibi ele alan Gökçe Dayı, taktiksel faaliyetler ve uzun vadeli stratejik planlar geliştirerek bu dönemi en az zararla atlatmaya çalıştıklarını söyledi. Anadolu Efes Spor Kulübü pandemi ile beraber ilk olarak her şeyi dijital ortama taşımış. Böylece tüm paydaşları ile fiziksel teması azaltıp iletişimi kopartmamayı başarmışlar.

Euroleague Basketball’un One Team Ödülleri’nde sosyal sorumluluk projelerinde gösterdikleri başarılar ile Avrupa’da üst üste 2. kez Altın Ödül’ü kazanan ilk ve tek kulüp olan Anadolu Efes Spor Kulübünün geçmişteki ve şu anda devam eden projelerini konuştuk. Gerçekleştirdikleri projelerde küresel sorunlara özel bir yer ayıran Anadolu Efes Spor Kulübü, Turkish Airlines EuroLeague sezonundaki son iç maçında #17 #HareketeGeç Formalarıyla Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na yönelik farkındalık yarattıkları ve sürdürülebilir bir gelecek için hareket etmeye çağırdıkları projeleri ile büyük bir etki yarattılar. Toplumda yaşanan eşitsizlikleri basketbol ile ortadan kaldırmak, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gidermek ile ilgili çalışmalar da yürütüyorlar. Anadolu Sağlık Merkezi işbirliği ile meme kanserine erken tanı farkındalığı oluşturmak üzerine gerçekleştirilen Pembe Top Sahada Projeleri ise meme kanseri hastalığının sembolü haline geldi.

Gerçekleştirdikleri projelerde iş birliğinin önemine vurgu yapan Gökçe Dayı şu sözleri söyledi: “Anadolu Efes Spor Kulübü Türk basketboluna katkıda bulunmak, gençleri basketbolla tanıştırmak, sporun hep hayatlarında olmasını sağlamak amacında olan bir dernek. Sesimizi daha farklı noktalara duyurabilmek adına sizlere ihtiyacımız var. Herkesin gücüyle daha çok yere ulaşmak, daha doğru bir ses çıkarmak, ortak akılla hareket etmek çok daha doğru ve çok daha faydalı…”   

Tavsiye Edilen Yazılar