Çözümler Atölyesi ile sorunlardan ziyade çözümlere odaklanıyoruz

cozumler atolyesi surdurulebilir kalkınma amaclari

2016 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz Çözümler Atölyesi’ni çevrimiçi ortama aktardık ve Türkiye’nin farklı illerinden katılımcılarla gerçekleştirdik.

Çözümler Atölyesi ile katılımcıların ilgi ve uzmanlık alanlarına odaklanılarak var olan çevresel ve toplumsal sorunlara çözümler bulmaları amaçlanıyor. Katılımcıların çevrelerinde gördükleri sorunlara nasıl çözüm bulabileceklerini projeler üreterek deneyimlemeleri sağlanıyor. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmak için kişi ve kurumları harekete geçirmeyi hedefleyen atölye çalışması ile katılımcılar 17 Küresel Amaç arasındaki bağlantıyı anlıyor, kendi ilgi ve uzmanlıkları doğrultusunda belirledikleri sorunlara etkisi yüksek çözümler üretiyor, ürettikleri çözümleri projelendirerek hayata geçirme fırsatı buluyorlar.
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Öğrenme Tasarımları tarafından gerçekleştirilen Gameathon Genç programında Çözümler Atölyemizle yer aldık. Gençlerle çevrelerinde karşılaştıkları sorunlara çözümler ürettik, hareket adımlarını belirledik ve çözümleri Sürdürülebilirlik için Küresel Amaçlar ile ilişkilendirdik. 28 Mayıs’ta Çözümler Atölyemizi Muğla’daki öğretmenlerle gerçekleştirdik.
 
5 – 11 Haziran Çevre Koruma Haftası kapsamında Genç Kızılay Zeytinburnu Şubesi gönüllüleriyle çevresel sorunlara odaklanarak Çözümler Atölyesi yaptık.

Tavsiye Edilen Yazılar