Sürdürülebilir Düşün: Jodie Harburt, Cooking Up Dialogue

think sustainable

COVID-19 küresel salgını, hepimizin çalışma ve yaşama biçimini değiştirdi. Bugün; sürdürülebilir kalkınmanın, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşma çabalarının çok daha önem kazandığını görüyoruz. Salgınla birlikte; yoksulluğun azaltılmasının, eğitim kalitesinin artırılmasının, insana yakışır istihdam yaratmanın, girişimciliğin, yenilikçiliğin, yaratıcılığın desteklenmesinin insan hayatına ve doğaya olan katkılarının bir kez daha farkına vardık.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği olarak sürdürülebilirliği farklı açılardan, dünya genelindeki uygulamalarıyla konuşabilmek ve başka coğrafyalarda bu alanda hayata geçen fikirleri yakından takip edebilmek için yeni bir programla karşınızdayız. Aralık ayından itibaren her ay YouTube kanalımızdan İngilizce canlı yayın yaparak sizlerle buluşacağımız Think Sustainable isimli bu yeni programımızda sürdürülebilirliğe dair her alanda fayda sağlamak için emek veren, farklı ve yenilikçi projelere imza atan birbirinden değerli isimlerle çalışmaları, gelecek projeleri, vizyonları ve öngörüleri üzerine konuşacağız.

Programımızın ilk konuğu, Cooking Up Dialogue kurucu ortağı Jodie Harburt olacak. Jodie Harburt ile Terra Madre Ağı, Slow Food hareketi ve Cooking Up Dialogue projesi hakkında konuşacağımız bu programda tarımdaki endüstriyelleşmeye ve yemek kültürlerinin tektipleştirilmesine teslim olmayı reddedenlerin bakış açılarını öğrenecek, yemeğe dair kurulan diyalogların farklılıklarımızı keşfederek hem kendimizle hem birbirimizle hem de gezegenle nasıl daha derinlikli bir bağ kurabilmemizi sağlayabileceği üzerine sohbet edeceğiz.

8 Aralık Salı günü 21.00’da canlı yayınlanacak Think Sustainable programına herkesi bekliyoruz.

Tavsiye Edilen Yazılar