Reckitt Benkiser ile Sürdürülebilirlik Sohbetleri

Reckitt Benckiser ile Sürdürülebilirlik Sohbetleri

Reckitt Benckiser’in (RB) sürdürülebilirlik projesi kapsamında çalışanlarına yönelik oluşturduğumuz Sürdürülebilirlik Sohbetleri’ni düzenledik. Thaat’s It Kurucu Başkanı Haluk Sicimoğlu’nun moderasyonunda gerçekleştirilen sohbet serisinin başlıkları; sürdürülebilirlik, su ve toplumsal cinsiyet eşitliği oldu.

Sürdürülebilirlik başlığı altında UNDP Türkiye’den Faik Uyanık ve dernek Başkanımız Emrah Kurum konuşmacı olarak yer aldı. Sürdürülebilirliğin gündemimize ne zaman girdiği ve nasıl yer ettiğini, Türkiye’nin Sürdürülebilirlik için Küresel Amaçlar için ne gibi çalışmalar yaptığı, şirketlere ve bireylere düşen görevleri konuşmanın yanı sıra konuşmacılarımız, KOVID-19 sonrası bizleri nelerin beklediğini de değerlendirdiler.
 
Sürdürülebilirlik Sohbetleri’nin ikinci konu başlığı toplumsal cinsiyet eşitliği oldu. Sosyal girişimci ve akademisyen Itır Erhart ve KAGİDER Başkanı Emine Erdem, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğine dair bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Toplumsal cinsiyet rollerini sorgularken, iş hayatında kadının durumunu ve markalara düşen görevlerin neler olduğunu da konuştuk.
 
Serinin son başlığı su oldu ve konuşmacılarımız TSKB’den Can Hakyemez ve WWF’ten Eren Atak ile Türkiye’nin su durumunu ele aldık. Hakyemez, TSKB’nin “Su: Yeni Elmas” raporunun çıktılarını ülke karşılaştırmalarıyla aktarırken; Atak da WWF’in su ile ilgili proje ve çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

Tavsiye Edilen Yazılar