Youtube yayınına başladık: Sürdürülebilirlik Gündemi

surdurulebilirlik gundemi

COVID-19 küresel salgını, hepimizin çalışma ve yaşama biçimini değiştirdi. Bugün; sürdürülebilir kalkınmanın, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşma çabalarının çok daha önem kazandığını görüyoruz.

Salgınla birlikte; yoksulluğun azaltılmasının, eğitim kalitesinin artırılmasının, insana yakışır istihdam yaratmanın, girişimciliğin, yenilikçiliğin, yaratıcılığın desteklenmesinin insan hayatına ve doğaya olan katkılarının bir kez daha farkına vardık.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği olarak bu süreçte eğitimlerimizi online’a taşıdık. Bilgiye ulaşmanın daha da önem kazandığı bugünlerde 2 saatlik webinarlarla sürdürülebilirlik, stratejik sürdürülebilirlik planlaması, dijital farkındalık, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda şirket çalışanları ve üniversite öğrencileriyle buluşmaya devam ediyoruz.

Sürdürülebilirlik Gündemi’nin konukları

Nisan ayında Sürdürülebilirlik Gündemi başlığı altında her hafta ekonomiden iklim krizine, insan kaynaklarından biyoçeşitliliğe, eğitimden ev ekonomisine pek çok konuda farklı konukları Youtube kanalımızda ağırladık.

Programımızın ilk konuğu, yazılarıyla bizlere ilham veren, sürdürülebilirliğin özellikle iş dünyası tarafından benimsenmesini sağlayan Dünya Gazetesi yazarı Didem Eryar Ünlü oldu.

2. Sürdürülebilirlik Gündemi’nin konuğu, Oyuncular Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi, oyuncu ve yönetmen Tuğrul Tülek oldu. Sanat ve sürdürülebilirlik arasındaki bağlantıyı, sanatın sürdürülebilirlik için önemini, COVID-19 sonrası sanat çalışmalarının nasıl etkilendiğini ve sanatın dönüştürücü gücünü konuştuk.

3. Sürdürülebilirlik Gündemi’nin konukları, düzenledikleri atölyelerle bizlere şehirde sürdürülebilir yaşamı deneyimleme fırsatı sunan Kokopelli Şehirde’nin kurucuları Yasemin Kırkağaçlıoğlu ve Elif Çatıkkaş oldu. Şehirde sürdürülebilir yaşamın mümkün olup olmadığını, gıda topluluklarını, ekolojik dönüşümü, evlerde yetiştiriciliği konuştuk.

4. Sürdürülebilirlik Gündemi’nin konuğu, sürdürülebilir tarıma ve toprak sağlığını korumaya yönelik ürünler geliştiren sosyal bir girişim olan SoilCatcher – Toprağını Üretenler proje yöneticisi Çağlar Ferhanoğlu oldu. Şehirlerde gıda atıklarının geri dönüşümünü, evlerde kompost yapmanın mümkün olup olmadığını, ürettiğimiz toprağı nasıl kullanacağımızı ve geri dönüşümün iklim krizi için neden önemli olduğunu konuştuk.

Youtube kanalımıza abone olmak için tıklayınız.

Tavsiye Edilen Yazılar