Enerjik Okullar Projesi ile Amasya’daydık!

Enerjik Okullar Amasya

Enerjik Okullar projesinin açılışını Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkıları ve Amasya Üniversitesi ev sahipliğinde 22 - 23 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirdik, meslek lisesi öğrencileriyle dolu dolu iki gün geçirdik.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği, Mitsubishi Corporation ve Çalık Enerji iş birliğinde başlatılan proje; meslek lisesi öğrencilerinin sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve teknoloji konularında farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor.

300 öğrenciyle seminer ve atölyeler

Programın ilk günü, yaklaşık 300 meslek lisesi öğrencisinin katılımıyla sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, enerji ve teknoloji başlıklarında farkındalık artırma seminerleri gerçekleştirdik. Dernek Başkanımız Emrah Kurum, Sosyal İklim Derneği Başkanı Gaye Tuğrulöz, Çalık Enerji Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Topuz ve Minorpreneurs Kurucu Ortağı İlker Elal’ın konuşmalarının ardından, öğrencilerle Amasya Üniversitesi’nin mühendislik ve mimarlık fakültelerini gezdik.

İkinci gün, öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla Çözümler Atölyesi düzenledik. Atölyede, meslek lisesi öğrenci ve öğretmenleri sorunlara çözüm odaklı yaklaşma, beyin fırtınası yapma ve ekip halinde çalışma fırsatını buldular.

Tavsiye Edilen Yazılar