Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri ikinci yılında yoluna devam ediyor

SSM Atölye

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos’un sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmek amacıyla yürüttüğü “Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri” projesiyle genç mühendisler, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında çözümün birer parçası olmak için bir araya geliyorlar.

Türkiye’de sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) ve Grundfos’un; Poul Due Jensen Vakfı desteğiyle yürüttüğü Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri projesi, 2. yılında 1.000 gence ulaşmayı hedefliyor.

Sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel ve sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini sağlamayı amaçlayan projeye 18 – 30 yaş arası mühendislik ve mimarlık fakültesi öğrencileri veya yeni mezunlar katılabiliyor. Proje kapsamında iklim eylemi, enerji, su, sürdürülebilir şehirler, insana yakışır iş ve toplumsal cinsiyet temalarında atölyeler gerçekleştiriliyor. Samsun, Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Van ve Gaziantep’te gerçekleşecek atölyelerde katılımcılar; çevrelerinde gördükleri ve yaşadıkları sorunlara çözüm odaklı yaklaşarak ekip halinde çalışma fırsatını bulacak ve sorunlara etkisi yüksek çözümler üretecekler.

Genç mühendisler; çözümlere yönelik iyileştirme alanlarını, gelecek trendlerini ve kariyer yolculuklarını atölyelere katılan Grundfos uzmanlarından dinleyecek; uygulanabilir çözümlerin ortaya çıkmasında uzmanların bilgi ve deneyimlerinden faydalanabilecekler.

Projeye dair detayları takip etmek için bu linkten Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar