Etkisi yüksek çözümler üretmek üzere Gaziantep’te mühendislerle buluştuk

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında Gaziantep’te mühendisler ve mühendis adaylarıyla Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi’nde bir aradaydık.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos olarak Poul Due Jensen Vakfı desteğiyle gerçekleştirdiğimiz Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi’nin Gaziantep ayağını Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirdik. Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nde yer alan Model Fabrikayı gezen katılımcılar, model değişimlerinde yaşanan israfın nasıl yok edilebileceğine, yalın üretimin ilkelerine ve verimliliği sağlamak için yapılabileceklere dair bilgiler edindiler.

Model Fabrika gezisinin ardından atölye çalışmasına geçen katılımcılar, yaratıcı ve yenilikçi çözümler üretmek üzere “Su Kullanımı ve Yönetimi”, “Enerji Verimliliği”, “Atık Yönetimi”, “Kentlerin İklime Uyumu ve Dirençlilik” ve “İklim Değişikliğinin Kadınlar ve Kız Çocukları Üzerindeki Etkileri” başlıklarında gruplar halinde çalıştılar. Atölye sonunda grup sözcüleri sunumlarını gerçekleştirdiler. Ekip halinde çalışarak sorunlara çözüm odaklı bakmayı deneyimledikleri, konuları derinlemesine tartıştıkları ve birbirlerinden öğrendikleri atölyede beş farklı çözüm önerisi ve girişim fikri ortaya çıktı.

Katılımcılar aynı zamanda Grundfos uzmanlarıyla beyin fırtınası yapma ve onların geri bildirimlerini alma fırsatını yakaladılar. Tüm katılımcılarımıza katkıları için teşekkür ederiz.

Tavsiye Edilen Yazılar