İhtiyaç tespiti için Hatay’daydık

SADE, 6 Şubat depremlerinin yarattığı sorunları yerinde görmek ve ihtiyaçların tespiti için Hatay’daydı. Samandağ, Antakya, Belen ve İskenderun’da çeşitli ziyaretlerde bulunan SADE ekibi, yeni projeler hayata geçirmek için çeşitli görüşmelerde bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat ile yapılan görüşmede zarar gören altyapılar, atıksu arıtma tesislerinin son durumlarıyla ilgili bilgi alırken; temiz suya ulaşmakta zorlanan depremzedelerin şikayetlerini paylaştık. Sorunların çözümünde yapılabilecekler üzerine konuştuk.

SADE ekibinin ikinci durağı Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Samandağ Şube Başkanı Necati Oğural’ın liderliğinde yürütülen aşevi oldu. Kendisi de depremzede olan Oğural, eşi, çocukları ve Koyunoğlu mahallesi kadınlarıyla birlikte aşevinde depremzedelerin gıda ihtiyacını doğrudan karşılıyor. Gelen yardımların azaldığını söyleyen Oğural, su konusunda yaşadıkları sıkıntıları da aktardı. Sadece temiz içme suyuna değil, bulaşık, duş, temizlik için suya erişimde zorlandıklarını dile getirdi.

Depremin ilk günlerinden bu yana bölgede çalışan insani yardım çalışanları ve farklı alanlarda uzmanlıkları bulunan insanlar tarafından başlatılan bir sivil girişim olan Sivil Alan Hareket Ağı’nı ve İskenderun’da depremin dördüncü gününden bu yana depremzedelerin yanında olan ve gönüllü öğretmenler tarafından depremzede öğrencilere eğitim hizmeti veren İzmir Dayanışma Gönüllüleri’ni ziyaret eden SADE ekibi; Hatay Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı ve Engelsiz Dünya Federasyonu 2. Başkanı Hüseyin Ateşer ile de görüşmelerde bulundu.

Tavsiye Edilen Yazılar