Kurum içi eğitim ve etkinliklerimiz devam ediyor

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği olarak kurum içi eğitim, atölye ve etkinliklerimizi farklı kurumlarda uygulamaya devam ediyoruz.

Baymak çalışanları ile Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Merkezi’nde bir araya geldik. Üretim alanında enerji verimliliği, atık yönetimi ve ürün yaşam döngüsü odak alanlarında Çözümler Atölyesi düzenledik. Dernek Başkanımız Emrah Kurum’un sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları sunumunun ardından sorunlar üzerinde tartışarak çözüm önerilerini ortaya koyan katılımcılar gün sonunda sunumlarını gerçekleştirdiler.

Dernek Genel Sekreterimiz Doğa Tamer, Goethe Enstitüsü’ne yönelik hazırladığı “Sürdürülebilir Satın Alma” başlıklı sunumuyla atık yönetimi, enerji ve gıda konularında enstitüde yapılabilecek iyileştirmelere değinirken; sorumlu ve sürdürülebilir satın alma örneklerini de katılımcılara aktardı.
Sürdürülebilirliğin Önemi

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde bulunan gıda tarım özelinde çalışan şirket çalışanları ile İzmir’de bir araya geldik. Dernek Başkanımız Emrah Kurum, gıda-tarım alanında çalışan firmalar için sürdürülebilirliğin önemini, Türkiye’de ve dünyada bu alandaki iyi uygulama örneklerini paylaştı.

Dernek Başkanımız Emrah Kurum; Mert Teknik Sürdürülebilirlik Dönüşümü Projesi kapsamında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları eğitimini gerçekleştirdi. Sürdürülebilirlik ile ilgili temel kavramları, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı, Türkiye’den ve dünyadan iyi uygulama örneklerini katılımcılarla paylaşan Kurum, özel sektörün dönüşümü için çalışanların katılımcı rolüne de değindi.

Tavsiye Edilen Yazılar