Enerjik Okullar projesinin 2023 – 2024 yılı dönemini başarıyla tamamladık

Meslek lisesi öğrencilerinin sürdürülebilirlik ve enerji konularındaki farkındalıklarını artırmayı amaçlayan Enerjik Okullar Projesi Faz 3 ile çevrimiçi eğitim platformumuzu açtık.

 İstanbul, İzmir ve Tekirdağ’daki mesleki ve teknik Anadolu liselerini ziyaret ederek öğrencilerle buluştuk. Mitsubishi Corporation, Çalık Enerji ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) tarafından yürütülen proje kapsamında; sürdürülebilirliğin temel kavramları, iklim değişikliğinin hayatımıza etkileri, yenilenebilir enerji kaynakları, sürdürülebilirlikte dijitalleşmenin ve teknolojinin önemi eğitimlerini Türkiye genelindeki tüm meslek lisesi öğrencilerine ulaştırabilmek amacıyla dijital platforma taşıdık.

Eğitim içerikleri

Sürdürülebilirlik eğitimi ile Dünyamızı nasıl daha adil, temiz, sorumlu bir yer haline getirebileceğimizle ilgili bakış açısı edinebilir.

İklim Krizi eğitimi, temel kavramlar, iklim krizinin nedenleri, etkileri ve mücadele noktalarımız ile ilgili geniş bir yelpazede bilgi sunuyor.

Sürdürülebilirlik ve Teknoloji eğitimi; temel kavramlardan, inovatif çözümlerden ve sürdürülebilir tasarım projelerinden bahsediyor.

Yenilenebilir enerji eğitimi; sizleri yeni nesil yakıtları, temiz bir enerji sisteminin geleceğini keşfetmeye ve bu değişimin bir parçası olmaya davet ediyor.

Eğitim platformuna buradan ulaşabilirsiniz. Herkes için keyifli ve öğretici bir süreç olmasını umuyoruz.

Tavsiye Edilen Yazılar