Otellere yönelik çevresel sürdürülebilirlik eğitimi gerçekleştirdik

Tepebaşı Sürdürülebilir İşletmeler Projesi kapsamında Dernek Yönetim Kurulu Başkanımız Emrah Kurum çevresel sürdürülebilirlik özelinde otellerin yapabilecekleri iyileştirmeler üzerine eğitim gerçekleştirdi.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın başarıya ulaşması için ülkeler, kurumlar ve bireyler olarak hepimize görevler düşüyor. Peki, atık yönetimi, su yönetimi, gıdaya erişim, enerji kullanımı ve tasarrufu konularında oteller neler yapabilir? Yapılan bu çalışmaların çevresel sürdürülebilirliğe katkısı nedir? Tepebaşı Belediyesi’nin Tepebaşı Sürdürülebilir İşletmeler Projesi kapsamında, 15 Haziran 2022 Çarşamba günü Dernek Başkanımız Emrah Kurum çevresel sürdürülebilirlik özelinde otellerin yapabilecekleri iyileştirmeler üzerine eğitim gerçekleştirdi. 

Otellere yönelik gerçekleştirilen bu eğitimde; sürdürülebilirlik, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, çevresel sürdürülebilirlik özelinde otellerin yapabilecekleri iyileştirmeler ele alındı. Temiz Su ve Sanitasyon, İklim Eylemi, Sudaki Yaşam ve Karasal Yaşam odağında detaylı bilgilendirme yapıldı. Bu odak alanlarında Türkiye’den ve dünyadan iyi uygulama örnekleri paylaşıldı. Sunumun ardından, katılımcılarla birlikte otelin farklı bölümlerinde iyileştirme alanları tespit edildi. Katılımcılar atık yönetimi, su yönetimi, gıdaya erişim, enerji kullanımı ve tasarrufu konularında kendi uygulamalarından bahsederek deneyim paylaşımı yaptı.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Tavsiye Edilen Yazılar