Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi için Antalya’daydık

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi kapsamında Antalya’da Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi’ni düzenledik.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos olarak Poul Due Jensen Vakfı desteğiyle gerçekleştirdiğimiz Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi’ni Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirdik.

Atölyenin açılışını yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkan Vekili Fulya Koral, belediyenin çevre ve doğa dostu projelerini aktardı. Ardından söz alan SADE Başkanı Emrah Kurum, sürdürülebilirlik ve mühendis ilişkisini, Türkiye’den ve dünyadan iyi uygulama örneklerini aktardığı sunumunu yaptı.

Pazarlarda gıda atığının azaltılması, Antalya’daki otellerde enerji verimliliğinin artırılması, güneş enerjisinden daha fazla fayda sağlanması konularında katılımcılar gruplar halinde çalıştılar, yaratıcı ve yenilikçi çözüm önerileri ortaya koydular. Atölyenin sonunda grup sözcüleri sunumlarını gerçekleştirdiler.

Katılımcılar aynı zamanda Grundfos uzmanlarıyla beyin fırtınası yapma ve onların geri bildirimlerini alma fırsatını yakaladılar. Tüm katılımcılarımıza ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne katkıları için teşekkür ederiz.

Tavsiye Edilen Yazılar