Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri 2023 nasıl geçti?

Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri projesinin ikinci yılını başarıyla tamamladık.

Genç mühendislerin ve mühendis adaylarının dünyanın karmaşık sorunlarına yerel çözümler üretebilmeleri için Sürdürülebilirlik İçin Mühendislik Çözümler Atölyelerini Samsun, Ankara, Van, Gaziantep, İzmir, İstanbul ve Antalya’da gerçekleştirdik.

Atölye katılımcıları su kullanımı, enerji verimliliği, atık yönetimi, kentlerin iklime uyumu ve iklim değişikliğinin kadınlar ve kız çocukları üzerindeki etkileri başlıklarında gruplara ayrıldı. Sorunları uygulanabilir bir ölçeğe indirdikten sonra çözüm önerileri üzerinde tartıştılar. Hareket adımlarını belirledikten sonra grup sunumları yaptılar. Atölyelere 280 genç mühendis ve mühendis adayı katılarak, sorunlara 39 farklı çözüm geliştirdiler.

Proje videosunu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

 

Proje hakkında:

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos Türkiye tarafından, Grundfos | Poul Due Jensen Vakfı’nın desteğiyle 2022’den beri yürütülen Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri Projesi sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmeyi, genç mühendislerin çevresel ve sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini amaçlıyor.

Tavsiye Edilen Yazılar