Abdi İbrahim ve SADE, ODAK projesini hayata geçirdi

Emrah Kurum - Odak Projesi

İthal bağımlılığını azaltmak ve sürdürülebilir ilaç üretimine destek olmak için ODAK projesi hayata geçti.

Abdi İbrahim’in Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) iş birliği ile hayata geçirdiği projeyle ilaç üretimi için ithal edilen ürünlerin yerli kaynaklardan karşılanarak tedarik zincirinin yerlileştirilmesi hedefleniyor.

Projenin ilaç sektörüne sunacağı pek çok avantajın başında sürdürülebilir ilaç üretimini destekleyen bir mekanizma öngörmesi yer alıyor. Bunun yanı sıra projenin milli sermayeyi yurt içinde tutma, maliyet avantajı, termin sürelerinde kısalma, hızlı bakım ve teknik destek imkânlarını artırma, doğru ürün tedariki ve tedarikçilerin yurt dışına açılmasını desteklemek gibi önemli fırsatlar doğurması da planlanıyor.

ODAK projesi kapsamında Abdi İbrahim’in halihazırda yerlileştirdiği ve yerlileştireceği ürün grupları arasında; kimyasal ve reaktifler, ilaç yardımcı malzemeler, makine ve ekipmanlar, yedek parçalar, laboratuvar cihazları ve sarf malzemeleri olmak üzere 6 kategoriden pek çok ürün yer alıyor.

İlaç tedarik zincirinde üretim ve satın alma yapan tüm paydaşları ODAK projesinde aramızda görmeyi arzu ediyoruz. Proje özelinde bizimle bağlantıya geçmek için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar