Skip to content

2021 yılının ilk Sürdürülebilirlik Gündemi’nin konuğu Gazeteci-Yazar Meral Tamer oldu

|
Surdurulebilirlik Gundemi Gazeteci-Yazar Meral Tamer

Umutla karşıladığımız 2021 yılının ilk Sürdürülebilirlik Gündemi yayınında, geleceğe umutla bakan, öğretilmiş kalıpların içinde hareket etmeyen, enerjisiyle çevresindekilere mutluluk aşılayan Gazeteci-Yazar Meral Tamer’i ağırladık.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği olarak yaşanan sorunlara çözüm odaklı yaklaşmayı ve değişimi yaratabilmek için umutlu olmayı önemsiyoruz. Pandemiyle birlikte artan sorunlar kadar bu sorunların giderilmesi için umutla mücadele eden insanlara daha fazla denk geldik. Her şey kötüye giderken umut dolu hikayeleri üretenlerin önemli bir özelliği, değişime hızlıca adapte olmalarıydı. Meral Tamer de işte o insanlardan biri…

Pandemiyi doğaya davranışımızın bir cevabı olarak gören Meral Tamer, evde kaldığımız bu süreçte kendini keşfetme, bu yaşındaki Meral Tamer’i tanıma, kızıyla bu zorlu dönemi beraber geçirme fırsatı bulmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bizlerin şanslı grupta olduğunu, kendimizi, hayatımızı dönüştürme fırsatını bulabildiğimizi de sözlerine ekledi. “Nokta kadar bir virüs geldi. Hepimiz aynı fırtınaya yakalandık ama aynı gemilerde değildik.”

Umutlu ve mutlu olmanın sırrı

Meral Tamer’e göre umutlu ve mutlu olmak aslında öğrenilebilen zihinsel bir beceri. “Mutlu olmak için öncelikle karar vermek lazım, sonrasında da emek.” Bardağın dolu tarafını görmeye, umutlu olmaya kendinizi zorlayın tavsiyesinde bulunan Meral Tamer şu sözleriyle bizleri düşünmeye davet ediyor: “İstersek doğduğumuz gibi kalmayabiliyoruz, ayakta kalabilmek için gülmeyi öğrendim, gülüşümü bile değiştirdim, zaman içinde hepsi huyum haline geldi.”

Meslek hayatında birçok insanın hayatına dokunan, toplumsal kampanyaların yaratılmasına öncülük eden Meral Tamer, tüketici hakları, kız çocuklarının eğitimi, kadının iş dünyasına katılımı, Trafikte Ortak Akıl Platformu, Haklı Kadın Platformu gibi birçok toplumsal mesele üzerine hem yazıp hem de aktif çalışmalarda bulundu. Kampanyaların başlama hikayesini bizlerle paylaşırken yapılan çalışmalarda zıt kutupların bir araya gelmesinin öneminden bahsetti. İklim değişikliği, mülteci sorunu gibi konularda da zıt kutupların bir araya gelmesinin çözümün bir parçası olabileceğinin altını çizen Aktivist Gazeteci Meral Tamer, çözümü Z kuşağının genç kızlarında ve kadınlarda gördüğünü de sözlerine ekledi.

Pandemide kadınların yönettiği ülkelerin daha etkili ve daha erken kararlar aldığını gördük. Tamer, üyesi olduğu SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği ile kurdukları Ülkemi Ben Yönetsem web sitesini yeni açtıklarından bahsetti. Kurdukları bu platformda, karar mekanizmalarında kadınlar olsa ülkelerin daha eşitlikçi ve daha adil olacaklarına inanıyorlar. Genç kızlardan “ülkemi ben yönetsem…” diye başlayıp, fikirlerini söyledikleri videoları yollamalarını isteyen Tamer, bu görüşleri web sitelerinde paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

Meral Tamer, meslek hayatı boyunca Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından Amaç 4: Nitelikli Eğitim, Amaç 5: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Amaç 10: Eşitsizliklerin Azaltılması, Amaç 12: Sorumlu Üretim ve Tüketim gibi birçok amaca dokunmuş. Adı ne olursa olsun önemli olan çözüm üretmek ve mücadele vermek. Biz de atacağımız her adımda Meral Tamer’in enerjisinden ve hikayesinden güç almaya devam edeceğiz…

Categories

Social Gender Equality

Supply Chain Sustainability

What Does Our Association Do?