Skip to content

Sürdürülebilirlik için Üniversite Söyleşilerimiz Devam Ediyor!

|
Adsız tasarım - 1
“Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri” projemiz kapsamında, Kasım ayında gerçekleştirdiğimiz üniversite faaliyetlerine katılan ve katkı sunan tüm öğrencilere, akademisyenlere ve Grundfos gönüllü çalışanlarına teşekkür ederiz.
Eskişehir Teknik Üniversitesi Atık Su Mühendisliği Dersine Misafir Olduk

Eskişehir Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Kadir GEDİK hocamızın 4. sınıf öğrencilerine yönelik Atık Su Mühendisliği dersine konuk olduk. Grundfos Endüstri Grubu IMEA Bölge Direktörü Burak Gürkan’ın da katıldığı derste; atık su ve su yönetiminin dünyadaki mevcut durumu, bu konuya dair ülkelerin ve şirketlerin gündeminde ne olduğu ve Grundfos’un konuya dair yaklaşımları ve çalışmaları öğrenciler ile paylaşıldı.

Marmara Üniversitesi’nde Panel Gerçekleştirdik

BİYOM ve ENSUS Marmara öğrenci toplulukları iş birliğinde ve Doç. Dr. Beste Turanlı hocanın daveti ile tüm mühendislik fakültesine açık bir panel düzenledik. SADE başkanı Emrah Kurum’un moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte, Grundfos’tan Gonca Başar, Ali Salihoğlu, Canberk Şahin ve Hande Çetin konuşmacı olarak yer aldı. Sürdürülebilirlik ve mühendislik ilişkisine dikkat çeken panelistler öğrencilerin sorularını cevapladılar. Ayrıca etkinlik özelinde bir kitap bağışı kampanyası düzenlenerek ihtiyaç sahibi bir okula kütüphane kurulması için adım atıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Sürdürülebilirlik Çözümlerini Konuştuk

Yıldız Teknik Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Figen Kaya’nın davetiyle tüm mühendislik öğrencilerinin katılımına açık geniş katılımlı bir panel düzenledik. Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Başkanı Emrah Kurum’un sürdürülebilir mühendislik sunumuyla başlayan etkinlikte, Grundfos’tan Özgür Korkmaz, Azmi Utkan Ocaklı ve Gonca Başar panelist olarak yer aldılar.

Etkinlikte, sürdürülebilirliğin mühendislik ile olan ilişkisi, sektörlerin bu konuda attığı adımlar ve Grundfos’un bu alandaki yenilikçi yaklaşımları tartışıldı. Panelistler, mühendislik öğrencilerinin kariyerlerinde sürdürülebilirlik odaklı çözümler geliştirmesinin önemine değindiler. Öğrencilerden gelen sorularla yenilenebilir enerji, su kaynaklarının yönetimi ve sanayide sürdürülebilir dönüşüm gibi çeşitli konuları kapsayarak interaktif bir etkinlik gerçekleştirdik.

Uludağ Çevre Topluluğu ile Sürdürülebilirlik Üzerine Yoğun Tartışmalar

Uludağ Üniversitesi Uludağ Çevre Topluluğu’nun düzenlediği soru-cevap etkinliği, sürdürülebilirlik ve mühendislik konularında önemli tartışmalara sahne oldu. Etkinlik, topluluk yönetiminden Samet Can Özgül’ün moderatörlüğünde gerçekleşti ve konuşmacılar arasında SADE Başkanı Emrah Kurum, Grundfos’tan Gonca Başar ve Doğukan Çetin yer aldılar.

Kurum, sürdürülebilirlik ile mühendislik arasındaki bağlantıya, şirketlerin atık yönetimini nasıl yapabileceğine dair bir konuşma yaptı. Başar, Grundfos’un sürdürülebilir mühendislik çalışmalarına dikkat çekti. Çetin, kent yöneticilerinin sürdürülebilirlik konusundaki rollerine değinerek, su krizine yönelik farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı. Etkinlik öğrencilerin sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirme konusunda daha aktif rol üstlenmeleri gerektiği mesajıyla sonlandı.

Categories

Social Gender Equality

Supply Chain Sustainability

What Does Our Association Do?