Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi Bursa'da gerçekleşti
Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi'ni Uludağ Üniversitesi Çevre Topluluğu iş birliğinde Nilüfer Belediyesi Pancar Deposu’nda gerçekleştirdik.
Verimli geçen Çanakkale Sürdürülebilirlik için Mühendislik Çözümler Atölyesi‘nden 1 hafta sonra Bursa‘daydık. Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos olarak Poul Due Jensen Vakfı desteğiyle gerçekleştirdiğimiz atölye çalışması öncesinde SADE Başkanı Emrah Kurum, sürdürülebilirlik ve mühendis ilişkisini, Türkiye’den ve dünyadan iyi uygulama örneklerini aktardığı sunumunu gerçekleştirdi.
“Su Kullanımı ve Yönetimi”, “Enerji Verimliliği”, “Atık Yönetimi” ve “Kentlerin İklime Uyumu ve Dirençlilik” başlıkları altında yaratıcı ve yenilikçi çözümler üretmek üzere Bursa’da mühendislik, mimarlık ve tasarım öğrencileriyle bir araya geldik. Katılımcı genç mühendis ve mimarlar; gruplar halinde belirledikleri sorunlara kendi çözümlerini üretmek üzere çalıştılar ve 4 farklı çözüm önerisi ve proje fikri ortaya çıkardılar.
Kapılarını bizlere açan Pancar Deposu’na, Uludağ Üniversitesi Çevre Topluluğu’na, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Merkezi’ne ve Nilüfer Tasarım Atölyesi’ne iş birliği yaptıkları, Grundfos gönüllülerine de atölye boyunca verdikleri destekler ve katkılar için teşekkür ediyoruz.